Hoe Een Koeler In Een Acer-laptop Te Smeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler In Een Acer-laptop Te Smeren?
Hoe Een Koeler In Een Acer-laptop Te Smeren?

Video: Hoe Een Koeler In Een Acer-laptop Te Smeren?

Video: Hoe Een Koeler In Een Acer-laptop Te Smeren?
Video: How to fix overheating Acer laptop, clean the heat sink and fan (Aspire V3 574G) 2024, Mei
Anonim

Een hoogwaardig koelsysteem voor een mobiele computer zorgt voor een stabiele werking van belangrijke onderdelen van de laptop. Tijdig ventilatoronderhoud kan de levensduur van deze apparaten helpen verlengen.

Hoe een koeler in een Acer-laptop te smeren?
Hoe een koeler in een Acer-laptop te smeren?

Noodzakelijk

  • - Siliconenvet;
  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - wattenschijfjes;
  • - metalen spatel;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Zoek uit welke koeler niet goed werkt. Installeer hiervoor het Everest-programma, start het en open het menu "Sensor". Zoek apparatuur die heter is dan normaal.

Stap 2

Zet uw mobiele computer uit. Koppel het apparaat los van de wisselstroom. Draai de laptop om en verwijder de batterij. Verwijder nu de benodigde schroeven uit de behuizing van de mobiele computer.

Stap 3

Verwijder enkele apparaten die de normale demontage van de behuizing belemmeren. Meestal moeten de harde schijf, RAM-modules en dvd-station worden verwijderd voordat de behuizing wordt geopend.

Stap 4

Scheid de lichaamsdelen voorzichtig van elkaar. Het is beter om hiervoor een metalen spatel te gebruiken. Als je zo'n gereedschap niet hebt, gebruik dan een platte schroevendraaier.

Stap 5

Til een van de zijkanten van de behuizing op en koppel verschillende kabels los. Dit proces moet worden uitgevoerd met een pincet of een smalbektang.

Stap 6

Verwijder de onderkant van de behuizing en zoek de juiste ventilator. Koppel de voedingskabel voor dit apparaat los. Draai een paar schroeven los en verwijder de koeler.

Stap 7

Verwijder de sticker van de ventilatorbladen. Verwijder de plastic plug. Gebruik een pincet of een naald om het opsluitkussen en de rubberen ring eruit te trekken. Verwijder vervolgens de messen van de as.

Stap 8

Reinig de ventilatoras en bladen met een wattenschijfje. Breng een kleine hoeveelheid vet aan op de scharnieras. Installeer de schoepen en draai ze meerdere keren om het smeermiddel gelijkmatig te verdelen.

Stap 9

Vervang de borgring en pakking. Doe de dop erop en bevestig de koeler aan het koellichaam. Monteer de mobiele computer in omgekeerde volgorde.

Stap 10

Zet de laptop aan en voer na 20-30 minuten het Everest programma uit. Controleer de temperatuur van de benodigde elementen.

Aanbevolen: