Hoe Maak Je Geluid Surround

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Geluid Surround
Hoe Maak Je Geluid Surround

Video: Hoe Maak Je Geluid Surround

Video: Hoe Maak Je Geluid Surround
Video: how to make 5 1 surround sound amplifier 2024, Mei
Anonim

Het stereofonische effect, zelfs op de overeenkomstige apparatuur, treedt alleen op als het fonogram ook stereofonisch is. Maar er is ook een manier om surroundgeluid uit een monofonisch fonogram te halen en het geluid van een stereofonogram te verrijken.

Hoe maak je geluid surround
Hoe maak je geluid surround

instructies:

Stap 1

Voordat u uw audiosysteem fysiek aanpast, controleert u de instellingen voor surroundgeluid in de geluidskaartinstellingen van uw computer. De interface voor deze instellingen verschilt sterk van kaart tot kaart. Het is vaak mogelijk om pseudo-quadrafonie te verkrijgen met slechts twee luidsprekers, evenals galm te simuleren in concertzalen van verschillende groottes, in open ruimtes, enz.

Stap 2

Als de geluidskaart of de software de surround sound-instelling niet ondersteunt, probeer dan een speciaal apparaat aan te sluiten tussen de computer en de luidsprekers - een galm. U zult voelen dat de muziek in een veel grotere kamer speelt dan uw kamer.

Stap 3

Probeer een pseudo-quadraphonic settopbox te maken voor uw computerluidsprekers. Neem hele kleine actieve speakers met een uitgangsvermogen van ongeveer twee watt. Koppel ze los van het netwerk en van de computer. Haal ze allemaal uit elkaar. Neem twee 1uF-papiercondensatoren en sluit er één in serie met elke luidspreker. Sluit een lang snoer parallel aan het luidspreker-/condensatorcircuit aan. Herontwerp elk van de luidsprekers op deze manier en sluit ze vervolgens terug, maak eerst een gat voor het snoer en haal het eruit. Zorg ervoor dat nieuw toegevoegde items geen contact maken met andere luidsprekercircuits, met name netwerkcircuits.

Stap 4

Neem grote luidsprekers zoals die bij huishoudelijke draaitafels worden geleverd. Ze moeten een weerstand van 8 ohm hebben. Sluit aan op het andere uiteinde van elk van de snoeren die u in de vorige stap via die luidspreker hebt aangesloten.

Stap 5

Plaats kleine speakers voor je en grote speakers achter je. Sluit de omgebouwde actieve luidspreker weer aan op uw computer en op het netwerk. Zorg ervoor dat het goed werkt.

Stap 6

Experiment. De voorgestelde opstelling van de luidsprekers in relatie tot de luisteraar en elkaar is niet de enige mogelijke. Probeer ze te herschikken om een meer uitgesproken pseudo-quadrofoon effect te bereiken dat het beste voor u werkt.

Aanbevolen: