Een Kolom Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Kolom Toevoegen
Een Kolom Toevoegen

Video: Een Kolom Toevoegen

Video: Een Kolom Toevoegen
Video: Excel 2010 Basiscursus: 0102 Een kolom of rij toevoegen 2024, Mei
Anonim

Het beheersen van kantoortoepassingen is niet compleet zonder de principes van het werken met tabellen te leren, of het nu tabellen in Microsoft Excel of Microsoft Word zijn. Laten we eens kijken naar enkele eenvoudige technieken voor het toevoegen van kolommen (kolommen) aan een tabel.

Een kolom toevoegen
Een kolom toevoegen

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Excel. Maak een nieuw document (Boek) of open een bestaand document. Een Microsoft Excel-werkmap is een kant-en-klare tabel die u naar eigen inzicht kunt ontwerpen (opmaken).

Stap 2

Selecteer een tabelkolom door met de linkermuisknop op de kolomkop te klikken. Houd er rekening mee dat de nieuw gemaakte kolom aan de linkerkant van de geselecteerde kolom wordt toegevoegd. Klik daar met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu dat wordt geopend "Invoegen" (tweede in de lijst). Kolom toegevoegd.

Stap 3

Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van het bovenste menu-item "Invoegen" op het tabblad "Home".

Stap 4

Als u geen lege kolom wilt toevoegen, maar wilt kopiëren (bijvoorbeeld uit een andere tabel) en plakken, dan moet u eerst de gekopieerde kolom selecteren en kopiëren. De gekopieerde cellen (in ons geval de kolom) zijn nu omlijnd met een stippellijn.

Stap 5

Selecteer nu de kolom rechts van het beoogde invoegpunt. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de kop van de geselecteerde kolom te klikken en de regel "Gekopieerde cellen plakken" te selecteren. Klaar!

Stap 6

Overweeg een ander geval met een spreadsheet in Microsoft Excel. Laten we een kolom aan de tabel toevoegen zonder een kolom aan het blad toe te voegen. Selecteer hiervoor de kolom rechts van het beoogde invoegpunt en roep het contextmenu op. Selecteer "Invoegen …".

Stap 7

In het verschenen venster "Cellen toevoegen" selecteer "Cellen, met een verschuiving naar rechts" en klik op "OK".

Stap 8

Als gevolg hiervan worden de geselecteerde cellen naar rechts verplaatst en worden lege cellen op hun plaats toegevoegd, waardoor een nieuwe kolom in de tabel wordt gevormd.

Stap 9

Laten we verder gaan met Microsoft Word. Maak een tabel. Om dit te doen, selecteert u in het bovenste menu op het tabblad "Invoegen" "Tabel" en nadat we het aantal rijen en kolommen op de sjabloon hebben aangegeven, krijgen we een tabel. Het is handiger voor iemand om het subitem (ibid.) "Tabel invoegen …" te selecteren en in het geopende venster het aantal rijen en kolommen in te voeren. Het resultaat zal hetzelfde zijn.

Stap 10

Als u de muiscursor van boven naar een van de kolommen verplaatst, verandert deze van vorm in een kleine zwarte pijl die naar beneden is gericht, wat betekent dat als u op dit moment met de linkermuisknop klikt, de kolom onder de cursor wordt gemarkeerd.

Ga naar het bovenste menu op het tabblad "Indeling" en kies hoe u de kolom wilt toevoegen: "Rechts invoegen" of "Links invoegen".

Stap 11

Als u met de rechtermuisknop op de geselecteerde kolom klikt, ziet u in het contextmenu de regel "Invoegen" (tweede van boven). Beweeg de cursor eroverheen en in het menu dat opent, zie je de al bekende items "Voeg kolommen in aan de rechterkant" en "Voeg kolommen in aan de linkerkant" aan. Door ze te gebruiken, voegt u respectievelijk een kolom rechts of links toe.

Aanbevolen: