Hoe Het Moederbord Te Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Ontgrendelen
Hoe Het Moederbord Te Ontgrendelen

Video: Hoe Het Moederbord Te Ontgrendelen

Video: Hoe Het Moederbord Te Ontgrendelen
Video: How to Unlock Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e - Fast and Simple! 2024, Mei
Anonim

Elk moederbord heeft een wachtwoordbeveiligingsfunctie voordat het besturingssysteem wordt geladen. In het geval dat de behuizing van de machine is verzegeld, garandeert dit de onmogelijkheid voor een indringer om op zijn minst onopgemerkt te blijven. Maar vaak moet deze bescherming voor legitieme doeleinden worden verwijderd - na aankoop van een gebruikt bord.

Hoe het moederbord te ontgrendelen
Hoe het moederbord te ontgrendelen

instructies:

Stap 1

Voer de volgende procedure nooit uit op een moederbord dat niet van u is. Een uitzondering is het geval wanneer de eigenaar van de betaling persoonlijk contact met u heeft opgenomen met een verzoek tot uitvoering ervan.

Stap 2

Zorg ervoor dat de computer waarin het vergrendelde moederbord is geïnstalleerd, spanningsloos is. Verwijder de linker zijklep van zijn lichaam.

Stap 3

Zoek een batterij op het moederbord. Het lijkt op een munt. Verwijder de voeding als deze niet zichtbaar is. Laat het nooit op het bord vallen. Zoek de batterij eronder.

Stap 4

Als je de batterij niet kunt vinden, probeer dan een zwarte rechthoekige module te vinden met het woord "DALLAS" en een wekker erop.

Stap 5

Ga als volgt te werk als u de batterij hebt gevonden. Verwijder het en sluit vervolgens gedurende ongeveer een halve minuut de contacten op het moederbord die bedoeld zijn om het aan te sluiten (maar zeker niet de batterij zelf!). Daarna, na het verwijderen van de jumper uit het batterijcompartiment, installeert u de cel op zijn plaats in dezelfde polariteit waarin deze eerder was geïnstalleerd (meestal met het positieve contact naar boven). Het positieve contact van de batterij heeft een veel groter oppervlak dan het negatieve. Dit is hoe het verschilt van de AA-zoutcel, waarin de verhouding van de contactoppervlakken tegengesteld is.

Stap 6

Als er een module is geïnstalleerd in plaats van een batterij, zoek dan de jumper met het opschrift "CMOS Reset" of iets dergelijks. De kam voor het installeren van deze jumper heeft drie contacten. Een van zijn posities komt overeen met normaal bedrijf, de andere om te resetten. Verplaats de jumper van de eerste positie naar de tweede, houd hem dertig seconden vast en plaats hem dan weer terug.

Stap 7

Nadat u de CMOS-instellingen opnieuw hebt ingesteld, zet u de computer aan, voert u het CMOS-installatieprogramma uit en herstelt u de instellingen. Stel desgewenst een nieuw wachtwoord in en onthoud dit.

Stap 8

Houd er rekening mee dat sommige van de nieuwste Intel-processors zijn uitgerust met een wachtwoordbeveiligingsfunctie die niet op deze manier kan worden gereset. Het wachtwoord wordt opgeslagen in de processor, niet op het moederbord. Neem contact op met uw Intel-vertegenwoordiger als u het wachtwoord op een dergelijke processor opnieuw moet instellen. Mogelijk moet u bewijzen dat het onderdeel inderdaad van u is. Koop als laatste redmiddel een nieuwe van dezelfde processor en installeer deze op het moederbord.

Aanbevolen: