Het BIOS Op Virussen Controleren

Inhoudsopgave:

Het BIOS Op Virussen Controleren
Het BIOS Op Virussen Controleren

Video: Het BIOS Op Virussen Controleren

Video: Het BIOS Op Virussen Controleren
Video: UEFI Ransomware | Malware infects BIOS 2024, April
Anonim

BIOS (Basic Input / Output System) maakt geen deel uit van het besturingssysteem van de computer, het is ingebouwd in de firmware van het moederbord. Infectie met malware komt zelden voor in BIOS, omdat virussen meestal het deel van het besturingssysteem aanvallen dat zich op de harde schijf van de computer bevindt. Soms is het echter de moeite waard om nog een keer op veilig te spelen.

Het BIOS op virussen controleren
Het BIOS op virussen controleren

Noodzakelijk

  • - Computer met internetaansluiting;
  • - flashstation, lege dvd / cd of USB-harde schijf;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Voer antivirussoftware uit en scan uw harde schijf op virussen. Als u merkt dat de schijf virusvrij is, maakt u een back-up van alle belangrijke gegevens op draagbare media zoals een flashstation, USB-harde schijf of cd/dvd.

Stap 2

Open het BIOS-instellingenmenu door op de overeenkomstige knop te klikken wanneer de computer opstart. Elk van de volgende toetsen kan verantwoordelijk zijn voor deze bewerking: F1, F2, F8, F10, Esc + F2 of andere. Als u niet zeker bent van de toetsvolgorde voor toegang tot het BIOS-setupmenu, raadpleeg dan uw gebruikershandleiding of bezoek de website van uw moederbordfabrikant.

Stap 3

Zoek naar de optie "Restore Defaults" of "Load Default Settings" zodra u het BIOS Setup-menu opent. Deze optie is meestal te vinden in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Stap 4

Gebruik de pijltoetsen op uw toetsenbord om naar het gebied te navigeren dat in de vorige stap is aangegeven. Wanneer u een veld selecteert, wordt het gemarkeerd. Druk op de knop "Enter" en vergeet niet om "Wijzigingen opslaan" te selecteren wanneer u het BIOS-instellingenmenu verlaat.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op en zoek naar fouten. Als de foutmeldingen die u mogelijk eerder hebt gezien niet langer zichtbaar zijn, gaat u verder met het normaal opstarten van het systeem. Als het fout- of virusbericht aanhoudt, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 6

Gebruik een andere computer om naar de website van uw moederbordfabrikant te gaan. Zoek en download het Flash BIOS-programma. Bewaar het op een dvd, cd of flashstation.

Stap 7

Volg de instructies van de fabrikant om een "schone" BIOS te installeren. Dit proces is afhankelijk van de specifieke hardwareleverancier en het besturingssysteem.

Stap 8

Koppel de voeding van de computer los en koppel de interne harde schijf handmatig los door de achterklep van de systeemeenheid te verwijderen. Op sommige computers die na 2008 zijn geproduceerd, kan deze bewerking nodig zijn om het BIOS opnieuw in te stellen. Schakel de stroom in en controleer het systeem opnieuw om er zeker van te zijn dat het werkt.

Aanbevolen: