Waarom U Microsoft Net Framework Nodig Heeft

Inhoudsopgave:

Waarom U Microsoft Net Framework Nodig Heeft
Waarom U Microsoft Net Framework Nodig Heeft

Video: Waarom U Microsoft Net Framework Nodig Heeft

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: NET Framework - для чего нужен? 2023, Februari
Anonim

Het Microsoft.NET Framework is een raamwerk dat wordt gebruikt voor het schrijven en uitvoeren van applicaties die zijn gebouwd voor het Windows-besturingssysteem. Het verschil tussen het platform is de veelzijdigheid van de code en de mogelijkheid om programma's die in.NET zijn geschreven in verschillende besturingssystemen te gebruiken.

Waarom u Microsoft Net Framework nodig heeft
Waarom u Microsoft Net Framework nodig heeft

Doel van het.NET Framework

De ontwikkeling van het softwareplatform begon in 1999. Het doel van het Microsoft.NET Framework is om een ​​enkele softwareschil te creëren die zowel op mobiele draadloze apparaten als op computers zal worden gebruikt. Tegelijkertijd mag het proces van het schrijven van programma's voor verschillende elektronische apparaten niet verschillen. Het doel van Microsoft is dus om een ​​oplossing te ontwikkelen waarmee u dezelfde toepassingen op zowel desktop- als laptopcomputers kunt uitvoeren. Met.NET-technologie kunt u toepassingen op Windows uitvoeren die er oorspronkelijk niet voor bedoeld waren.

Hoe.NET werkt

De technologie is gebaseerd op de focus op het opslaan van de meeste informatie van het programma dat wordt gestart op externe servers. De creatie van deze oplossing werd veroorzaakt door de beperkingen van mobiele platforms, die minder geheugen en meer bescheiden rekenkenmerken hebben om alle informatie lokaal op te slaan. Dus begon Microsoft een compiler te ontwikkelen die de integratie van de interactie tussen de computer en het serverprogramma dat de informatie opslaat, zal maximaliseren.

Om dit doel te bereiken, besloot het bedrijf een enkele set applicaties te creëren en programmeertools te combineren. Er zijn nieuwe versies van ontwikkelomgevingen uitgebracht voor ontwikkeling, waarvan Microsoft Visual Studio de meest populaire is, die werkt met C #, F #, Visual Basic.NET en Managed C ++.

Vanaf vandaag is 4.5.1 de nieuwste versie van.NET Framework, die is uitgebracht om de besturingssystemen Windows 8.1 en Server 2012 R2 te ondersteunen, maar voor de meeste programma's moet tegenwoordig mogelijk een eerder.NET Framework 2.0 worden geïnstalleerd. De versie stelt de gebruiker ook in staat applicaties uit te voeren die op het platform zijn ontwikkeld.

Het.NET Framework installeren

Voor sommige programma's moet vaak een platform worden geïnstalleerd om een ​​bepaalde toepassing uit te voeren. Om het.NET Framework van de vereiste versie te installeren, gaat u naar de officiële Microsoft-website en gebruikt u de bijbehorende downloadsectie. Nadat u het vereiste bestand hebt gedownload, voert u het uit en wacht u tot de toepassing is geïnstalleerd.

Opgemerkt moet worden dat in versies van Windows 8 en hoger het.NET Framework vanaf het begin is geïntegreerd en geen extra installatie vereist. Als u echter toepassingen voor eerdere besturingssystemen wilt installeren, moet u mogelijk het eerdere.NET Framework 1.0, 2.0 of 3.0 downloaden.

Populair per onderwerp