Hoe De Cache Op De Lokale Schijf Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache Op De Lokale Schijf Te Wissen
Hoe De Cache Op De Lokale Schijf Te Wissen

Video: Hoe De Cache Op De Lokale Schijf Te Wissen

Video: Hoe De Cache Op De Lokale Schijf Te Wissen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Een cache is een tussengeheugen tussen twee apparaten, waardoor het aantal oproepen naar deze apparaten wordt verminderd, waardoor de prestaties worden verbeterd. Heel vaak is er een probleem met het wissen van de cache. Het overlopen van de lokale cache met verschillende bestanden schendt de vertrouwelijkheid niet, maar kan het hele systeem ernstig vertragen.

Hoe de cache op de lokale schijf te wissen
Hoe de cache op de lokale schijf te wissen

instructies:

Stap 1

Onnodige cache kan ertoe leiden dat bij het bekijken van films, video's online, bestanden niet goed worden geladen of helemaal niet meer worden geladen. Een van de eenvoudigste oplossingen voor dit probleem is om het populaire en gratis programma Ccleaner te installeren.

Stap 2

Download (u kunt het gratis doen op de officiële website piriform.com/ccleaner) en voer het installatie-exe-bestand van het programma "ccsetup" uit. De nieuwste (Russified) versie van het programma is 3.09. Standaard wordt het programma geïnstalleerd op het station C:\Program Files\CCleaner. Om het programma gemakkelijker te starten, klikt u met de rechtermuisknop op het Ccleaner-pictogram, selecteert u "Verzenden" - "Bureaublad (snelkoppeling maken)".

Stap 3

Dubbelklik op de snelkoppeling "Ccleaner". Het hoofdprogrammavenster wordt geopend op het tabblad "Reiniging". Standaard zijn de secties Internet Explorer, Windows Explorer, Systeem gemarkeerd met vinkjes. Niet-aangevinkte items - regels voor automatisch aanvullen, opgeslagen wachtwoorden, DNS-cache, FTP-accounts, snelkoppelingen op het bureaublad en in het hoofdmenu. Indien nodig kunt u deze vakjes aanvinken als u zeker weet dat u geen belangrijke gegevens verwijdert.

Stap 4

Om de cache van de lokale schijf te wissen, controleert u gewoon de items die in de afbeelding worden getoond. Nadat u de nodige selectievakjes hebt toegevoegd of verwijderd, klikt u op de knop "Analyse" linksonder. Nadat het systeem ongeveer een minuut is gecontroleerd, geeft het programma een lijst weer met alle onnodige bestanden (lokale schijfcache) die moeten worden verwijderd.

Stap 5

Let op - onder hen bevinden zich niet alleen de cache van de Enternet Explorer-browser, maar ook andere geïnstalleerde browsers - Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome, enz. Evenals onnodige applicatiebestanden, multimedia en meer. Ccleaner zal ook het totale aantal megabytes laten zien dat vrijkomt na het opschonen.

Stap 6

Klik op de knop "Opschonen" rechtsonder. Er verschijnt een venster om uw keuze te bevestigen - "Weet u zeker dat u wilt doorgaan?", Klik op "OK", en de cache wordt met succes gewist.

Aanbevolen: