Hoe Winamp-radio Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Winamp-radio Op Te Nemen
Hoe Winamp-radio Op Te Nemen

Video: Hoe Winamp-radio Op Te Nemen

Video: Hoe Winamp-radio Op Te Nemen
Video: How To: Streaming with Shoutcast and Winamp 2024, April
Anonim

Online radio is een vrij populair type dienst op internet. Zowel grote mediabedrijven als alleenstaande enthousiastelingen creëren hun eigen netwerk "radiokanalen". Door het streamingformaat van de uitzending kunt u niet de hele uitzending in één keer ontvangen. Maar je kunt wel radio opnemen met bijvoorbeeld een Winamp-speler met een speciale plug-in.

Hoe winamp-radio op te nemen
Hoe winamp-radio op te nemen

Noodzakelijk

  • - toegang tot internet;
  • - browser;
  • - Winamp.

instructies:

Stap 1

Download en installeer Streamripper, een populaire Winamp-plug-in die speciaal is gemaakt voor het opnemen van internetradio. Ga naar https://sourceforge.net/projects/streamripper/ in uw browser, klik op de knop Downloaden. Sla het installatiepakket op uw computerschijf op. Voer het gedownloade bestand uit. Installeer Streamripper volgens de instructies in de wizard.

Stap 2

Begin met het configureren van de plug-in. Start Winamp. Het Streamripper-venster verschijnt samen met de speler. Klik daarin op de knop Oprions. Het dialoogvenster Streamripper-instellingen wordt weergegeven.

Stap 3

Stel de verbindingsparameters voor Streamripper in op internetradioservers. Klik op de kop van het tabblad Verbinding. Als u een proxyserver gebruikt, voert u het adres in het tekstvak Proxyserver in. Als u wilt dat de Streamripper probeert opnieuw verbinding te maken als de verbinding wordt verbroken, selecteert u het selectievakje Probeer opnieuw verbinding te maken met de stream als deze wegvalt.

Stap 4

Selecteer opties voor het opnemen en opslaan van audiostreamgegevens. Als u beperkingen moet invoeren voor het volume van één uitzending, activeert u de optie Don't rip over X megs en geeft u vervolgens de vereiste waarde op in het tekstvak Megs. Ga naar het tabblad Bestand van het dialoogvenster Streamripper-instellingen. Geef de map op waar de uitvoerbestanden zich bevinden in het tekstvak Uitvoermap. Als u de opname in tracks wilt splitsen, schakelt u het selectievakje Rippen naar afzonderlijke bestanden in. Wijzig indien nodig het naampatroon van de bestanden die moeten worden opgeslagen door deze in te stellen in het tekstvak Patroon uitvoerbestand op het tabblad Patroon. Klik OK.

Stap 5

Begin met het luisteren naar internetradio via Winamp. Selecteer Bestand en URL afspelen… in het menu. Het dialoogvenster URL openen wordt geopend. Selecteer uit de lijst of voer handmatig het adres van de gegevensbron van het kanaal in (meestal aangegeven op de website van het internetradiostation). Klik op de knop Openen. Het ingevoerde adres wordt weergegeven in de lijst in het venster PLAYLIST EDITOR. Selecteer het en druk op Enter of dubbelklik met de muis op het betreffende element. Het kanaal begint te spelen.

Stap 6

Neem radio op van Winamp. Klik in het Streamripper-venster op de knop Start. De statistieken over het opnameproces van de huidige track worden weergegeven. Als u de opname wilt stoppen, klikt u op de knop Stop. Ga naar de map die is opgegeven in de vierde stap en verplaats de opgeslagen bestanden vanaf daar.

Aanbevolen: