Hoe In Quarantaine Te Gaan In Kaspersky

Inhoudsopgave:

Hoe In Quarantaine Te Gaan In Kaspersky
Hoe In Quarantaine Te Gaan In Kaspersky

Video: Hoe In Quarantaine Te Gaan In Kaspersky

Video: Hoe In Quarantaine Te Gaan In Kaspersky
Video: Kaspersky Security Center Quick Start Wizard 2024, Mei
Anonim

Voor de meeste gebruikers is Kaspersky Anti-Virus de "beste" standaard geworden. Maar hoe goed een antivirusprogramma ook is, het is per definitie niet in staat om met 100% nauwkeurigheid de juiste beslissingen te nemen. antivirusdatabases hebben tijd nodig om te updaten. Bestanden die verdacht zijn, worden door Kaspersky in quarantaine geplaatst, waardoor ze een andere naam krijgen en ze onmogelijk kunnen worden uitgevoerd. U kunt echter ook elk ander bestand in quarantaine plaatsen.

Hoe in quarantaine te gaan in Kaspersky
Hoe in quarantaine te gaan in Kaspersky

instructies:

Stap 1

Om het vereiste bestand in quarantaine te plaatsen, gaat u in het hoofdvenster van het programma naar het tabblad "Computerbeveiliging". Zoek in de rechterbovenhoek van het venster de knop Quarantaine, die eruitziet als een pictogram voor radioactieve dreiging. Klik erop met de linkermuisknop. Het venster "Beschermingsstatus" wordt geopend.

Stap 2

Open het tabblad "Gedetecteerde bedreigingen". Selecteer "Quarantaine" in de vervolgkeuzelijst op dit tabblad. Zoek dan helemaal onderaan het venster de blauwe link - "Verplaats naar quarantaine". Klik op de link en selecteer in het geopende venster het bestand dat naar uw mening in de quarantainezone van de antivirus moet worden geplaatst en klik vervolgens op de knop "Openen".

Stap 3

Klik op het plusteken bovenaan het tabblad, tegenover het woord Status. U ziet de datum waarop het bestand is toegevoegd, de status, het feit dat de infectie wel/niet is gedetecteerd, evenals het adres van het bestand. Alleen al het feit dat het bestand of de map die u hebt opgegeven zich op dit antivirustabblad bevindt, geeft aan dat de door u opgegeven gegevens in quarantaine zijn geplaatst.

Stap 4

Open de quarantainemap veilig. Nadat de antivirus klaar is met het scannen van bestanden, worden alleen die bestanden die slechts met een zekere mate van waarschijnlijkheid gevaarlijk zijn, in quarantaine geplaatst. U kunt geen Trojaanse paarden of virussen uitvoeren door deze map gewoon te openen. de daarin geplaatste gegevens ondergaan een voorlopige hernoeming en versleuteling.

Stap 5

Onthoud dat tijdens volgende updates van de antivirusdatabases de quarantainebestanden ook opnieuw worden gecontroleerd, en als wordt bewezen dat het bestand niet gevaarlijk is, kan het worden hersteld. Dit gebeurt meestal met uitvoerbare bestanden van verdachte gelicentieerde programma's.

Stap 6

Open het venster Beveiligingsstatus, navigeer naar de quarantainebestanden en selecteer de.exe-bestanden van de programma's waarin u zeker bent en ze uit quarantaine wilt halen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, waardoor het contextmenu verschijnt. Selecteer in dit menu het item "Herstellen", waarna het bestand uit de quarantainezone wordt gehaald en op de vorige locatie wordt hersteld.

Aanbevolen: