Hoe Virussen Uit Quarantaine Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Virussen Uit Quarantaine Te Verwijderen
Hoe Virussen Uit Quarantaine Te Verwijderen

Video: Hoe Virussen Uit Quarantaine Te Verwijderen

Video: Hoe Virussen Uit Quarantaine Te Verwijderen
Video: OVER HET CORONAVIRUS: QUARANTAINE 2024, Mei
Anonim

Wanneer een antivirusprogramma een virus op uw computer vindt, wordt het in quarantaine geplaatst. Dit wordt gedaan omdat er onder de geïnfecteerde bestanden mogelijk bestanden zijn die de gebruiker nodig heeft. Ze kunnen uit quarantaine worden hersteld. In quarantaine is het geïnfecteerde bestand inactief en kan het de computer niet beschadigen. Na verloop van tijd verzamelt het een bepaald aantal bestanden die moeten worden verwijderd.

Hoe virussen uit quarantaine te verwijderen
Hoe virussen uit quarantaine te verwijderen

instructies:

Stap 1

Voer een volledige scan van uw computer uit. Selecteer alle logische stations en RAM als scanobjecten. Selecteer "Deep Scan" als het scanprofiel. Wacht tot het einde van de procedure. In deze modus werkt de computer langzamer, dus het wordt niet aanbevolen om tijdens dit proces bewerkingen uit te voeren. Als het antivirusprogramma geïnfecteerde bestanden detecteert, worden ze in quarantaine geplaatst.

Stap 2

Nu moet je naar "Quarantaine" gaan. In elk antivirusprogramma kan het pad naar het tabblad "Quarantaine" anders zijn. Bekijk het antivirusmenu zorgvuldig en u zult dit tabblad vinden. Als u bijvoorbeeld in het antivirusprogramma ESET NOD32 de Quarantainemap wilt openen, moet u de optie Hulpprogramma's selecteren in het hoofdmenu van het programma. Selecteer vervolgens "Quarantaine" in de lijst met hulpprogramma's.

Stap 3

Nadat u de "Quarantine" hebt geopend, onderzoekt u welke bestanden daar door de antivirus worden geplaatst. Moet bestandsgrootte, objectnaam en reden bevatten. De regel "Reden" geeft de bestandsnaam en het type virus aan. In quarantaine zijn virussen volledig inactief en kunnen ze uw computer niet beschadigen. Controleer of er tussen de geïnfecteerde bestanden nog bestanden zijn die u nodig hebt. Als dat het geval is, kunt u ze herstellen en proberen ze schoon te maken.

Stap 4

Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand dat u uit quarantaine wilt verwijderen. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin de opdracht "Verwijderen". Het virus wordt van uw computer verwijderd.

Stap 5

Als het bestand niet wordt verwijderd, is dit bestand een systeembestand. Dat wil zeggen, zonder dat kan het besturingssysteem niet werken. U kunt geen systeembestanden verwijderen. Aangezien het virus in quarantaine is geplaatst, verspreidt het zich niet langer, dus dit bestand zal uw computer niet beschadigen. Laat het opgeslagen blijven in de map "Quarantaine".

Aanbevolen: