Hoe Een Diskette Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diskette Te Openen
Hoe Een Diskette Te Openen

Video: Hoe Een Diskette Te Openen

Video: Hoe Een Diskette Te Openen
Video: inside a 3.5" Floppy Disk. 2024, Mei
Anonim

Op veel moderne computers is er geen manier om een diskette te openen. Dit komt door het feit dat diskettes een verouderd opslagmedium zijn en dat tegenwoordig praktisch weinig mensen er gebruik van maken.

Hoe een diskette te openen
Hoe een diskette te openen

instructies:

Stap 1

Om een diskette te openen, is het noodzakelijk dat er een speciaal gat is in de systeemeenheid waarin de diskette wordt geplaatst. Op de diskette is een pijl getekend om aan te geven aan welke kant de diskette moet worden geplaatst. Tijdens dit proces moet er een klik optreden, wat aangeeft dat het medium volledig is geplaatst.

Stap 2

Ga naar "Deze computer", die zich meestal op het bureaublad of in het menu "Start" bevindt. Dubbelklik op het "Disk 3, 5"-pictogram (A) en de inhoud van de diskette wordt beschikbaar.

Als de computer geen diskettesleuf heeft, gebruik dan een verwijderbaar apparaat, je kunt het in de winkel kopen (maar ze zijn zeldzaam) of bestellen op het wereldwijde netwerk.

Stap 3

Maar het gebeurt zo dat de diskette niet opent, maar alleen een bericht verschijnt waarin staat dat hij niet is geformatteerd. Als u het aanbod om de diskette te formatteren afwijst, wordt de diskette niet geopend en als u akkoord gaat, verliest de diskette alle gegevens. Wat te doen? Formatteer de diskette. Daarna zal het openen, maar er zullen geen gegevens op staan. Gegevens die tijdens het formatteringsproces verloren zijn gegaan, kunnen zelfs worden hersteld met behulp van speciale software voor gegevensherstel.

Stap 4

Een voorbeeld van zo'n programma is EasyRecovery Professional (Ontrack Data Recovery Inc.). Installeer EasyRecovery Professional op uw computer en voer het uit. Verdere problemen met herstel zouden niet mogen optreden - alles is heel duidelijk, volg gewoon de instructies van het programma.

Stap 5

Het stapsgewijze herstel ziet er als volgt uit:

"Gegevensherstel" (in het menu van het hoofdprogrammavenster) - het systeem scannen en waarschuwen dat de gegevens die worden hersteld naar een andere schijf moeten worden gekopieerd.

Klik op OK - in het venster dat verschijnt, selecteer Floppy Disk A - FAT 12 en Volgende - selecteer bestanden om te herstellen.

Stap 6

Selecteer de locatie waar de gegevens worden gekopieerd.

Dat is alles. Het belangrijkste is om niet te vergeten dat voordat u informatie naar een diskette schrijft, het beter is om deze te formatteren voor preventie.

Aanbevolen: