Hoe U Uw Windows-licentie Kunt Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Windows-licentie Kunt Bepalen
Hoe U Uw Windows-licentie Kunt Bepalen

Video: Hoe U Uw Windows-licentie Kunt Bepalen

Video: Hoe U Uw Windows-licentie Kunt Bepalen
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Het is heel gemakkelijk om gelicentieerde exemplaren van een besturingssysteem te onderscheiden van vervalsingen. Naast significante externe verschillen tussen optische media is er ook een online verificatie van de geïnstalleerde software.

Hoe u uw Windows-licentie kunt bepalen
Hoe u uw Windows-licentie kunt bepalen

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Let allereerst op de verpakking van de Windows-software. Het moet in goede staat zijn en er moet ook een speciale sticker zijn met informatie over de licentiecode van het softwareproduct. Het logo moet overeenkomen met het officiële, typfouten in de naam van de software zijn niet toegestaan.

Stap 2

Controleer de schijf op echtheid. Besteed speciale aandacht aan holografische elementen - ze moeten op gelicentieerde schijven staan. Hologrammen mogen in geen geval de vorm hebben van stickers, ze maken altijd deel uit van de schijf. Wanneer de schijfkanteling wordt gewijzigd, verandert de tekst op het hologram ook in Windows.

Stap 3

Als het besturingssysteem wordt geleverd als een vooraf geïnstalleerde distributie op een computer (meestal op een laptop) zonder schijf, controleer dan of er een licentiesticker aan de boven- of zijkant van de behuizing zit, bij laptops - op de achterkant. Meestal moet in dergelijke gevallen ook een schijf met een herstelhulpprogramma in de kit worden meegeleverd.

Stap 4

Als u de authenticiteit van uw exemplaar van Windows wilt verifiëren, gebruikt u een speciale online verificatieservice op de officiële Microsoft-server. Ga naar uw browser op https://www.microsoft.com/genuine/, hier kunt u de licentie en MS Office controleren.

Stap 5

Als u niet-gelicentieerde exemplaren van Microsoft-softwareproducten vindt, moet u een vervalsing melden door naar de browserlink te gaan https://www.microsoft.com/en-us/howtotell/cfr/Report.aspx. Vul het vereiste formulier in, waarna u gratis een gelicentieerd exemplaar van Microsoft-programma's kunt krijgen.

Stap 6

Als u geen licentiesleutel voor een Microsoft-softwareproduct hebt, koop deze dan op hun officiële website in het gedeelte "Een licentie kopen" of in verschillende online winkels. Kopen bij een reseller is ook mogelijk, maar de meest betrouwbare manier is rechtstreeks via Microsoft.

Aanbevolen: