Hoe U Het Platform Van Uw Computer Kunt Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Platform Van Uw Computer Kunt Bepalen
Hoe U Het Platform Van Uw Computer Kunt Bepalen

Video: Hoe U Het Platform Van Uw Computer Kunt Bepalen

Video: Hoe U Het Platform Van Uw Computer Kunt Bepalen
Video: Instructional video Esdec calculator 2024, April
Anonim

De processorarchitectuur definieert het computerplatform en geeft de structuur van de computer aan. Het type processor bepaalt het type informatieverwerking en de berekeningswijze. Bij het kiezen van een besturingssysteem moet u rekening houden met deze eigenschap om maximale prestaties en volledige compatibiliteit van alle toepassingen op het systeem te bereiken.

Hoe u het platform van uw computer kunt bepalen
Hoe u het platform van uw computer kunt bepalen

Noodzakelijk

Everest of CPU-Z

instructies:

Stap 1

Momenteel zijn de meest voorkomende processorarchitecturen x86 en x84_64. X86's zijn ontwikkeld door INTEL en hebben de nummers i286, i386, i486, i586 en i686. Onlangs begonnen processors namen te krijgen - Pentium, Athlon, Sempron, Core 2 Duo, enz., Wat hun classificatie bemoeilijkt.

Stap 2

Het belangrijkste verschil tussen een 32-bits besturingssysteem en een 64-bits besturingssysteem is dat het maximaal 4 GB geheugen aankan. 64-bits systemen ondersteunen tot 192 GB geheugen. Dit is misschien wel het belangrijkste verschil tussen deze architecturen. Als u 4 gigabyte RAM in een x86-computer installeert, wordt slechts 3,5 GB bepaald, terwijl x86_64 de volledige hoeveelheid RAM bepaalt.

Stap 3

Kijk naar uw processormodel in de technische documentatie van uw computer. Als de processornaam Pentium 4, Celeron, AMD K5 of K6, Athlon, Sempron of Xeon is, heeft uw computer een x86-architectuur. Als de processor wordt vermeld als Pentium 4 EE, Athlon 64, Athlon XII, Core 2 Duo, Pentium D, Sempron 64, dan kunt u een besturingssysteem gebruiken dat is ontworpen voor x64.

Stap 4

Kennis van het processortype is essentieel voor distributies die gebaseerd zijn op open source-principes. Anders werkt het systeem niet correct.

Stap 5

Om het type architectuur te bepalen, kunt u speciale hulpprogramma's gebruiken om informatie over het systeem te verzamelen. Everest geeft bijvoorbeeld direct ondersteuning voor bepaalde technologieën, AMD64 of EMT 64. Als alternatief kunt u het CPU-Z-programma gebruiken.

Aanbevolen: