Hoe U Uw Typesnelheid Op Een Computertoetsenbord Kunt Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Typesnelheid Op Een Computertoetsenbord Kunt Bepalen
Hoe U Uw Typesnelheid Op Een Computertoetsenbord Kunt Bepalen

Video: Hoe U Uw Typesnelheid Op Een Computertoetsenbord Kunt Bepalen

Video: Hoe U Uw Typesnelheid Op Een Computertoetsenbord Kunt Bepalen
Video: MIDI Power 2024, April
Anonim

Voor eenvoudige nieuwsgierigheid of om te solliciteren voor een bepaalde functie, is het de moeite waard om uw typesnelheid op een computertoetsenbord te kennen.

Hoe u uw typesnelheid op een computer kunt bepalen
Hoe u uw typesnelheid op een computer kunt bepalen

Het leven op internet evolueert in een snel tempo. Tegenwoordig zijn we op het wereldwijde computernetwerk niet alleen op zoek naar nuttige informatie voor werk of studie, maar communiceren we ook volledig en besteden we onze vrije tijd op verschillende manieren. Alle mogelijkheden die internet biedt aan elke burger zullen echter ontoegankelijk zijn als iemand extreem langzaam op het toetsenbord van een computer typt.

Ik heb al geschreven over toetsenbordsimulators, die kunnen helpen om diegenen te vormen die een hoge typesnelheid willen hebben. Prestaties op dit gebied moeten echter op de een of andere manier worden vastgelegd. Dus hoe meet je de typsnelheid van je toetsenbord?

1. Een stopwatch gebruiken

Het is duidelijk dat de gemakkelijkste manier is om iemand om je heen te vragen om gewoon de tijd te timen terwijl je onbekende tekst typt. U kunt ook een timer instellen (op uw mobiele telefoon of computer) en vervolgens tellen hoeveel tekens u hebt getypt.

voor het typen in een dergelijke situatie is het beter om het Word-programma van Microsoft Office of iets dergelijks van Libre Office te gebruiken. Deze programma's tellen automatisch tekens met of zonder spaties, statistieken van ingevoerde woorden.

2. In een offline programma

Als je een toetsenbordtrainer hebt gebruikt om je typesnelheid te trainen, kijk dan daar voor een snelheidstest. In het Stamina-programma dat ik eerder noemde! er is een test waarmee u uw prestaties op dit gebied comfortabel en objectief kunt beoordelen.

3. Op internet

Er zijn veel sites op internet die verschillende tests hosten. Naast psychologische of logische tests zijn er ook heel handige en objectieve tests die de snelheid van typen op het toetsenbord bepalen.

De keuze voor zo'n dienst is een kwestie van smaak, maar de site skoropisanie.ru leek me best aardig. Trouwens, door regelmatig dergelijke tests te doorstaan, verhoog je ook onvrijwillig je typsnelheid.

Houd er rekening mee dat u naast een hoge typesnelheid ook geletterdheid moet aantonen. De tekst moet worden ingevoerd met een minimum aan typefouten!

Aanbevolen: