Hoe U Uw Geluidskaartmodel Kunt Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Geluidskaartmodel Kunt Bepalen
Hoe U Uw Geluidskaartmodel Kunt Bepalen

Video: Hoe U Uw Geluidskaartmodel Kunt Bepalen

Video: Hoe U Uw Geluidskaartmodel Kunt Bepalen
Video: Как проверить симистор (лампочкой) 2024, April
Anonim

De eerste personal computers konden alleen de eenvoudigste geluidssignalen uitzenden. Het uiterlijk van geluidskaarten sprak gamers meteen aan en nu stelt de kwaliteit van muziek die op een pc wordt gespeeld, veel muziekliefhebbers tevreden. De geluidskwaliteit is direct afhankelijk van de stuurprogramma's van de geluidskaart. Om native drivers te installeren, moet u precies weten welke geluidskaart is geïnstalleerd.

Hoe u uw geluidskaartmodel kunt bepalen
Hoe u uw geluidskaartmodel kunt bepalen

Het is nodig

Computer, geluidskaart, pc-wizard, internettoegang

instructies:

Stap 1

U kunt proberen het model van uw geluidskaart te bepalen zonder extra programma's te gebruiken. Open het Configuratiescherm en start Apparaatbeheer. In de groep "Geluid, video en game-apparaten" zal er een regel zijn met zoiets als deze naam: "Apparaat met ondersteuning voor High Definition Audio". Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Klik op het tabblad Details. Selecteer Hardware-ID in de vervolgkeuzelijst. Kopieer de regel uit het veld "Waarde" (de eerste, als er meerdere zijn) naar de Google-zoekbalk (of een andere zoekmachine). Het is zeer waarschijnlijk dat de zoekresultaten niet alleen het model van de geluidskaart tonen, maar ook andere nuttige informatie. Helaas zijn niet alle geluidskaarten precies te vinden wat nodig was.

Stap 3

Een meer tijdrovende, maar ook betrouwbaardere methode vereist het gebruik van een van de programma's die zijn ontworpen om informatie over de configuratie van de computer te verkrijgen. De meest gebruikte zijn AIDA64, SiSoft Sandra, PC Wizard, HWiNFO32, maar er zijn veel andere minder bekende hulpprogramma's. Download een programma (bijvoorbeeld PC Wizard - ftp://ftp.cpuid.com/pc-wizard/pc-wizard_2010.1.961-setup.exe)

Stap 4

Installeer het (hiervoor heeft u beheerdersrechten nodig). Tijdens het installatieproces kunt u, door de betreffende vakjes uit te vinken, weigeren de werkbalk voor de Ask.com-zoekmachine te installeren - de aanwezigheid ervan heeft geen invloed op de functionaliteit van het programma. Voer de pc-wizard uit. Schakel indien nodig over naar de Russischtalige interface: selecteer "Extra", "Opties" in het hoofdmenu, selecteer Russisch in de lijst met talen (aan de rechterkant), klik op "OK" en start het programma opnieuw.

Stap 5

Klik op het tabblad Hardware op het pictogram Multimedia. Het geluidskaartmodel wordt aangegeven tegenover het element "Apparaataudio". Klik op dit artikel. Het onderste informatievenster geeft informatie over de fabrikant van het apparaat en de specificaties van de geluidskaart weer.

Aanbevolen: