Hoe De Firmware Uit Te Pakken

Inhoudsopgave:

Hoe De Firmware Uit Te Pakken
Hoe De Firmware Uit Te Pakken

Video: Hoe De Firmware Uit Te Pakken

Video: Hoe De Firmware Uit Te Pakken
Video: OUTDATED How to update your camera's firmware 2024, Mei
Anonim

Firmware voor mobiele telefoons is een speciaal programma dat de software van het apparaat wijzigt. Er zijn firmwares voor bijna elk telefoontoestel.

Hoe de firmware uit te pakken
Hoe de firmware uit te pakken

instructies:

Stap 1

Als u een firmware gebruikt die bij u past, maar u wilt er enkele elementen in wijzigen, dan moet u de firmware uitpakken en vervolgens (na het aanbrengen van de wijzigingen) zo verpakken dat het een werkend programma blijft. Helaas is firmware meestal fraudebestendig. Voor sommige Nokia-smartphones, modellen N96, 5320, N78, N86 versie S60v3 FP2 v9.3 en 5530, 5800, N97 versie S60v3 FP3 v9.4, is het programma Nokia Editor ontwikkeld.

Stap 2

Zoek via zoekmachines op internet en download het programma Nokia Editor naar de harde schijf van uw computer. Het programma is klein, dus de grootte van het archief is minder dan 1 megabyte. Controleer de gedownloade bestanden met antivirussoftware voordat u de applicatie installeert. Installeer op een lokale schijf van een personal computer en voer het uit.

Stap 3

Start de geïnstalleerde Nokia Editor. Selecteer uw smartphonemodel uit de lijst met beschikbare telefoons en klik op de knop Openen. Zoek het firmwarebestand en open het. Klik op de knop Uitpakken. Het programma zal de firmwarebestanden uitpakken in de formaten rofs2 (voor ROFS2) en fat16 (voor UDA-bestanden). Om uitgepakte firmware-images te openen, kunt u de juiste beeldbewerkingsprogramma's gebruiken - rofs2, MagicISO of WinImage. Nokia Editor kan eenvoudig worden geminimaliseerd tijdens het bewerken.

Stap 4

Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop Opnieuw inpakken om een nieuwe firmwareversie te maken. De voltooide versies verschijnen in de programmamap. Hernoem de gegenereerde bestanden door het REB-voorvoegsel te verwijderen. De smartphone moet worden geflitst met de nieuwe firmwareversie met behulp van Jaf. Vergeet niet dat u alle handelingen voor het flashen van de telefoon (zowel met kant-en-klare firmware als die handmatig door u geassembleerd) op eigen risico en risico uitvoert. Er zijn frequente gevallen van volledige uitval van de telefoon als gevolg van onjuiste acties tijdens de firmware.

Aanbevolen: