Hoe Het Rar-formaat Uit Te Pakken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Rar-formaat Uit Te Pakken
Hoe Het Rar-formaat Uit Te Pakken

Video: Hoe Het Rar-formaat Uit Te Pakken

Video: Hoe Het Rar-formaat Uit Te Pakken
Video: How to fix Win-RAR corrupt files | Unknown format or damaged | All About Tech 2024, Mei
Anonim

RAR-bestanden worden archieven genoemd. Het archief bevat gegevens in de vorm van verschillende bestanden en mappen in gecomprimeerde staat. Dit formaat is handig om te gebruiken wanneer het nodig is, zonder gegevens te wissen, om wat schijfruimte vrij te maken of "zware" bestanden naar een andere gebruiker te sturen.

Hoe het rar-formaat uit te pakken
Hoe het rar-formaat uit te pakken

instructies:

Stap 1

Om bestanden met de extensie.rar uit te pakken, moet een archiveringsprogramma op de computer zijn geïnstalleerd. Het kan op internet worden gevonden of vanaf een schijf worden geïnstalleerd. De applicatie neemt niet veel ruimte in beslag; na de installatie verschijnen er verschillende extra commando's in het contextmenu van het bestand.

Stap 2

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen met RAR-archieven. Om de bestanden in het archief te bekijken, klikt u op het pictogram met de linkermuisknop, in het geopende venster dubbelklikt u met de linkermuisknop op het bestand waarin u geïnteresseerd bent - het wordt geopend.

Stap 3

Om bestanden uit te pakken, selecteert u het item Opdrachten en de actie Uitpakken naar opgegeven map in de bovenste menubalk of klikt u op de knop Miniatuur uitpakken. Geef in het venster "Extractiepad en parameters" op het tabblad "Algemeen" het pad op voor het uitpakken van bestanden (selecteer een bestaande map of maak een nieuwe), markeer (indien nodig) de vereiste parameters met een markering en klik op de OK-knop. De bestanden uit het archief worden uitgepakt naar de map die u hebt opgegeven.

Stap 4

Er zijn verschillende andere manieren om RAR-bestanden te decomprimeren. Beweeg de muiscursor over het archiefpictogram en klik er met de rechtermuisknop op. Er zijn drie nieuwe acties beschikbaar in het contextmenu. De opdracht "Bestanden uitpakken" zal het venster "Pad en parameters uitpakken" openen; u moet ermee werken op dezelfde manier als beschreven in de vorige stap.

Stap 5

Met de opdracht "Uitpakken naar huidige map" kunt u bestanden snel uitpakken naar dezelfde map als het archief. Kies deze opdracht als het archief een klein aantal bestanden bevat.

Stap 6

De opdracht "Uitpakken naar [naam van uw archief]" maakt een nieuwe map aan met dezelfde naam als uw archief. De gemaakte map met de bestanden die uit het archief zijn uitgepakt, wordt ook opgeslagen in dezelfde map als het RAR-bestand zelf. Deze methode is handiger wanneer u met een groot aantal bestanden in het archief werkt.

Aanbevolen: