Hoe De Monitor Te Kalibreren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Monitor Te Kalibreren?
Hoe De Monitor Te Kalibreren?

Video: Hoe De Monitor Te Kalibreren?

Video: Hoe De Monitor Te Kalibreren?
Video: Workshop | Beeldscherm kalibreren (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Monitorkalibratie wordt meestal uitgevoerd door die pc-gebruikers die foto's of video's verwerken. Kalibratie helpt u bij het bewerken van de beeldinstelling van uw monitor, zodat de gebruiker de meest ware kleuren en tonen in het beeld kan zien.

Hoe de monitor te kalibreren?
Hoe de monitor te kalibreren?

Noodzakelijk

een programma voor het kalibreren van het beeldscherm

instructies:

Stap 1

Om uw monitor te kalibreren, download en installeer een van de vele programma's die uw monitor instellen. Ze verschillen vooral in het aantal instellingen. Veel computers en laptops hebben al voorgeïnstalleerde kalibratieprogramma's, maar bevatten vaak zo weinig processtappen en instellingen dat het resultaat van hun werk meestal onzichtbaar is. Kalibratieprogramma's kunnen ook worden geïnstalleerd als onderdeel van een apparaatstuurprogramma. De beste optie zou zijn om een soortgelijk programma van internet te downloaden, dat een intuïtieve interface en het vereiste aantal instellingen heeft om het ideale schermbeeld te selecteren.

Stap 2

Nadat u het kalibratieprogramma hebt gedownload, installeert u het op uw computer en configureert u vervolgens de normale bedrijfsmodus voor uw monitor op het bedieningspaneel. Ga dan verder met de kalibratie. Dit proces bestaat meestal uit het feit dat u een van de voorgestelde opties voor afbeeldingen moet kiezen. Vaak hebben monitoren, vooral recent gekochte, al vooraf aangepaste instellingen, maar zelfs dan is het de moeite waard om te controleren met een speciale afbeelding.

Stap 3

Sluit na het kalibreren van de monitor het programma af en controleer de weergave van foto's, video's en andere systeemelementen. Als u nog steeds denkt dat uw monitor kleuren niet weergeeft zoals ze werkelijk zijn, gebruik dan niet hetzelfde programma opnieuw en download een ander programma met veel beelddetectiestappen.

Stap 4

Controleer ook vóór de kalibratie de kabelverbinding en de bruikbaarheid ervan, aangezien dit ook van invloed is op het beeld dat op het scherm wordt weergegeven, met name de DVI-interface.

Aanbevolen: