Hoe Te Kalibreren?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kalibreren?
Hoe Te Kalibreren?

Video: Hoe Te Kalibreren?

Video: Hoe Te Kalibreren?
Video: Hoe Blue te kalibreren? 2024, Mei
Anonim

Of u nu met grafische programma's werkt, ontwerpt, video's en foto's bewerkt, hoe uw monitor kleuren weergeeft, is vooral belangrijk voor u. Correctheid van kleurweergave is de sleutel tot de juistheid van uw beeldend werk en de adequate beoordeling en perceptie ervan. Als u net begint met het opdoen van kennis van fotoverwerking en het werken in Photoshop of Corel, moet u uw monitor kalibreren om er zeker van te zijn dat deze de juiste kleur heeft.

Hoe te kalibreren?
Hoe te kalibreren?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de kleurweergave van uw monitor te kalibreren. De duurste manier is om een speciale, zeer nauwkeurige kalibrator aan te schaffen die op een computer kan worden aangesloten en kalibratie van de hoogste kwaliteit biedt. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om zo'n kalibrator te kopen en te betalen voor de software die nodig is voor de werking ervan.

Stap 2

Een meer betaalbare en gemakkelijkere manier is om verschillende monitorkalibratieprogramma's te gebruiken, inclusief de programma's die bij uw videokaart zijn geleverd. Het nadeel van deze kalibratiemethode is het gebrek aan duidelijkheid en nauwkeurigheid van het resultaat, maar bij gebrek aan een betere optie, kunt u elk van de vergelijkbare programma's gebruiken, bijvoorbeeld Atrise Lutcurve.

Stap 3

Dit programma corrigeert het kleurenbeeld op het scherm volgens het grijze gebied waar het menselijk oog gevoelig voor is. Het programma corrigeert kleuronnauwkeurigheden in het beeld met voldoende kwaliteit en maakt uw monitor prettig om mee te werken.

Stap 4

Het werken met het programma zou geen problemen moeten opleveren vanwege de intuïtieve interface en de mogelijkheid om de besturing in het Russisch te vertalen.

Stap 5

Met behulp van het programma kunt u de gewenste technische kenmerken van de monitor bereiken - een gamma van 0, 1 tot 5, 0, een kleurtemperatuur van 6500 K, een helderheidsniveau van 80 en andere belangrijke parameters.

Aanbevolen: