Laptop: Hoe De Batterij Te Kalibreren?

Inhoudsopgave:

Laptop: Hoe De Batterij Te Kalibreren?
Laptop: Hoe De Batterij Te Kalibreren?

Video: Laptop: Hoe De Batterij Te Kalibreren?

Video: Laptop: Hoe De Batterij Te Kalibreren?
Video: How to Calibrate Your Laptop’s Battery for Accurate Battery Life Estimates 2024, Mei
Anonim

Een goed gekalibreerde laptopbatterij zorgt ervoor dat de laad- / ontlaadniveau-indicator min of meer nauwkeurige gegevens kan weergeven. En dit stelt u op zijn beurt in staat om de batterij efficiënter te gebruiken en de levensduur ervan tot het maximum te verlengen.

Laptop: hoe de batterij te kalibreren?
Laptop: hoe de batterij te kalibreren?

instructies:

Stap 1

Laad de batterij volledig op met de standaard voeding en koppel vervolgens de oplader los van de laptop. Als u dit vergeet en probeert de batterij te kalibreren terwijl de adapter is aangesloten, wordt de bescherming ingeschakeld en ziet u een inscriptie in het Engels die zegt dat kalibratie onmogelijk is en dat het systeem opnieuw moet worden opgestart.

Stap 2

Kalibreer de batterij met behulp van het BIOS Setup-programma. Het is een basis I/O-systeem dat is opgeslagen op een chip in het ROM van een computer. Telkens wanneer de stroom wordt ingeschakeld na de zelftestprocedure, verschijnt in de meeste gevallen een prompt op het scherm van de laptop, zodat u het BIOS Setup-systeem kunt openen. In de meest voorkomende gevallen ziet het er als volgt uit: "Druk op DEL om naar SETUP te gaan". Dit betekent dat u op de DEL-knop moet drukken.

Stap 3

Als uw laptop u niet vraagt om BIOS Setup te openen, start u uw computer opnieuw op en let daarbij goed op de Num Lock-, Caps Lock- en Scroll Lock-indicatoren. Wanneer ze knipperen wanneer u de laptop aanzet, drukt u binnen 10 seconden snel 10-15 keer op DEL.

Stap 4

Als het indrukken van de DEL-knop niet helpt om het BIOS te openen, probeer dan achtereenvolgens de minder gebruikelijke toetsen en hun combinaties. Aparte toetsen: F1, F2, F10, Esc. Sneltoetsen: Ctrl + Alt + Esc, Ctrl + Alt + Ins of Ctrl + Alt. Voer alle handelingen op dezelfde manier uit als beschreven in paragraaf N3.

Stap 5

Nadat u BIOS Setup hebt geopend, gaat u naar het tabblad Opstarten en vervolgens naar Smart Battery Calibration. Deze functie is verantwoordelijk voor de automatische batterijkalibratie. Na het starten van deze functie zal het systeem u vragen om de start van de kalibratie te bevestigen door op "Ja" te klikken of tijdig te weigeren door op "Nee" te klikken. Het batterijkalibratieproces gaat visueel gepaard met het invullen van een speciale schaal of indicatie als percentage van het voltooide proces.

Stap 6

Wanneer de batterij is gekalibreerd, drukt u op Esc om Smart Battery Calibration af te sluiten.

Aanbevolen: