Hoe Maak Je Een Back-up Van Je Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Back-up Van Je Harde Schijf
Hoe Maak Je Een Back-up Van Je Harde Schijf

Video: Hoe Maak Je Een Back-up Van Je Harde Schijf

Video: Hoe Maak Je Een Back-up Van Je Harde Schijf
Video: Hoe maak ik een back-up in Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Bewaar zeer belangrijke bestanden nooit in slechts één exemplaar op de harde schijf van uw computer. Er is altijd de mogelijkheid van een storing in de harde schijf of een storing in het besturingssysteem. Voor gegevensherstel van een beschadigd medium moet u een aanzienlijk bedrag betalen. Om niet in dergelijke situaties terecht te komen, kunt u een reservekopie van uw harde schijf maken.

Hoe maak je een back-up van je harde schijf
Hoe maak je een back-up van je harde schijf

Noodzakelijk

Computer, handige back-upsoftware, internettoegang

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst van welke bestanden een back-up moet worden gemaakt. Het heeft geen zin om een back-up van uw hele harde schijf te maken. Ten eerste vereist het ook een grote harde schijf. Ten tweede kunnen de meeste programma's of bestanden worden herschreven. Natuurlijk kunt u desgewenst een reservekopie van alle informatie maken. Gebruik in dergelijke gevallen een draagbare USB-harde schijf om back-upgegevens op te slaan.

Stap 2

Voor het maken van een back-up kun je beter een speciaal programma gebruiken, bijvoorbeeld Handy Backup. Download het van internet en installeer het op uw computer. Sluit de back-upmedia aan op uw computer.

Stap 3

Open het programma. Bestudeer haar menu zorgvuldig. Het is erg handig en gemakkelijk te gebruiken. Gebruik het programmamenu om de bestanden te selecteren die een back-up nodig hebben. Selecteer Volledige kopieën als kopieermethode. Het programma maakt absoluut identieke kopieën van de geselecteerde bestanden met alle parameters van hun werk.

Stap 4

Let op de regel "Scheduler". Met zijn hulp kunt u na een bepaalde tijd automatisch kopiëren van bestanden uit elke map plannen. Deze functie is handig voor degenen die vaak met tekstbestanden en tabellen werken. De planner stuurt back-upbestanden naar de media.

Stap 5

Selecteer voor de belangrijkste bestanden "Spiegelen" als back-upmethode. Het is de meest betrouwbare en fouttolerante back-upmethode.

Stap 6

Indien nodig kunt u back-ups comprimeren om ruimte op de media te besparen. U kunt ook kopieën maken van e-mail die op uw computer is opgeslagen. Indien nodig kunt u de functie voor het versleutelen van back-upgegevens selecteren in het programmamenu.

Aanbevolen: