Waar Bestanden Worden Gekopieerd

Inhoudsopgave:

Waar Bestanden Worden Gekopieerd
Waar Bestanden Worden Gekopieerd

Video: Waar Bestanden Worden Gekopieerd

Video: Waar Bestanden Worden Gekopieerd
Video: Persoonlijke bestanden verplaatsen 2024, Mei
Anonim

Het kopiëren van bestanden is een van de basishandelingen die in het besturingssysteem worden uitgevoerd. Hiermee kunnen gegevens worden overgedragen van de ene map naar de andere, evenals naar verschillende verwijderbare media. Na het kopiëren moet het bestand met het juiste commando in de gewenste map worden ingevoegd.

Waar bestanden worden gekopieerd
Waar bestanden worden gekopieerd

instructies:

Stap 1

Als u een bestand moet kopiëren, hoeft u er alleen maar met de rechtermuisknop op te klikken en de opdracht "Kopiëren" of "Knippen" te selecteren. Het bestand wordt gekopieerd naar het klembord van het besturingssysteem, waar het blijft staan totdat u de plakopdracht uitvoert of probeert om andere bestanden of mappen met dezelfde extensie te kopiëren.

Stap 2

Het klembord, waarin bestanden na het kopiëren vallen, is een tussenopslag van informatie. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat gegevens tegelijkertijd in verschillende formaten kunnen worden gekopieerd. Het meest informatieve formaat wordt hier eerst geplaatst, gevolgd door het volgende in aflopende volgorde van informatiefheid. Meestal wordt bij het plakken van bestanden van het klembord het formaat gebruikt dat geschikt is voor gebruik in een bepaalde toepassing. Als u bijvoorbeeld tekstgegevens hebt gekopieerd, verschijnen deze wanneer ze in de documenteditor worden geplakt en verschijnen de afbeeldingen in de grafische editor, fotoviewer, enz.

Stap 3

Bestanden kunnen ook worden gekopieerd naar verwisselbare media zoals cd's en dvd's, USB-sticks, diskdrives, geheugenkaarten, enz. Nadat u het vereiste apparaat op de computer hebt aangesloten, voert u de acties uit die u al bekend zijn: kopieer het bestand of de map en plak deze in de mediamap die verschijnt in "Deze computer". Probeer iets naar een cd of dvd te kopiëren door het opslagmedium in het station te plaatsen. Als u Windows XP met SP3 of nieuwere versies van MS Windows hebt geïnstalleerd, kunt u eenvoudig de schijfmap openen via "Deze computer" en de bestanden kopiëren die u daar nodig hebt. Selecteer daarna de functie "Bestanden naar schijf branden" of "Branden starten", afhankelijk van de versie van het systeem, waarna het proces van het schrijven van bestanden direct begint. Als een dergelijke mogelijkheid niet in het systeem aanwezig is, gebruik dan speciale programma's voor het branden van schijven: CDBurnerXP, Free Disc Burner, Nero, enz.

Stap 4

U kunt bestanden kopiëren naar de hoofdtekst van Microsoft Office-documenten. In dit geval selecteert u in het geopende document het gedeelte "Invoegen" en vervolgens "Object", selecteert u vervolgens het juiste bestandstype en opent u het. Zodra u het pad naar de vereiste gegevens specificeert, verschijnen de bestandsnaam en de link ernaar in de hoofdtekst van het document. Sommige andere toepassingen werken op een vergelijkbare manier: muziekspelers en -editors, videospelers, afbeeldingsviewers, enz. De mogelijkheid om bestanden naar de hoofdtekst van de applicatie te verzenden, wordt meestal op het hoofdscherm van het programma geschreven.

Stap 5

U kunt het bestand ook naar internet kopiëren. Bepaalde sites hebben een speciale interface, waardoor u de nodige gegevens kunt toevoegen, zodat u niet vermoeiend door verschillende menu's hoeft te lopen. Om bijvoorbeeld een bestand naar andere gebruikers op sociale netwerken te sturen, kopieert u het gewoon naar de hoofdtekst van uw bericht.

Aanbevolen: