Hoe De Spanning Op Een Voeding Te Meten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Spanning Op Een Voeding Te Meten?
Hoe De Spanning Op Een Voeding Te Meten?

Video: Hoe De Spanning Op Een Voeding Te Meten?

Video: Hoe De Spanning Op Een Voeding Te Meten?
Video: Het meten van weerstand, spanning en stroom. 2024, April
Anonim

De voeding is een van de belangrijkste elementen van een computer. Zonder dit onderdeel is de werking van het gehele systeem niet mogelijk. Bij het diagnosticeren van een computerstoring moet u eerst de bruikbaarheid ervan controleren. Hiervoor wordt de methode gebruikt om de spanning te meten die eraan wordt geleverd met behulp van een multimeter.

Hoe de spanning op een voeding te meten?
Hoe de spanning op een voeding te meten?

Noodzakelijk

  • - multimeter;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Om de spanning op de apparaten te meten, wordt een multimeter gebruikt - een apparaat waarmee je op bijna elk apparaat de spanning van een elektrische stroom kunt meten. Lees voordat u gaat meten de instructies voor het apparaat om meer te weten te komen over de mogelijkheden en het werkingsmechanisme.

Stap 2

Open de computerkast met een schroevendraaier of speciale vergrendelingen. Koppel daarna de voedingsconnector los die naar het moederbord gaat. Hierop moeten alle metingen worden gedaan.

Stap 3

Stel uw multimeter vooraf in met een DC-voltbereik. Om dit te doen, zet u de hendel van het apparaat in de 12V-stand om de gelijkstroom te meten (ongeveer 20 VDC). Als uw apparaat een functie heeft om automatisch op de gewenste band af te stemmen, kunt u deze stap overslaan.

Stap 4

Afhankelijk van de versie van de voeding heeft uw connector een overeenkomstig aantal gaten, d.w.z. pinnen waardoor spanning wordt overgedragen. Er zijn lussen met 20 en 24 pinnen. Tel het aantal gaten in de draad. Genummerd de linkerrij van de connector van 1 tot 10 of van 1 tot 12, afhankelijk van de versie van de voeding. Nummer de tweede rij van 11 tot 20 (van 13 tot 24).

Stap 5

Sluit het rode meetsnoer van de multimeter aan op pin 9. Het gat moet een spanning van ongeveer 5 volt hebben, wat op het display van uw apparaat wordt weergegeven. Als er geen spanning is, zijn er ernstige problemen met het functioneren van de voedingskaart.

Stap 6

Als de spanning correct is bepaald, sluit u de multimeter aan op pin 14, die een spanning van 3-5 volt moet hebben. Druk daarna op de aan/uit-knop van de computer zonder de apparaatsonde van de pin te verwijderen. De spanning op het scherm van het apparaat moet naar 0 dalen. Als dit niet gebeurt, ligt het probleem in de processor of in het moederbord van de computer. Controleer de 8 pinnen op dezelfde manier. Als er spanning aanwezig is bij deze gaten, dan is uw voeding in orde en kan het probleem in een ander apparaat op uw computer zitten. De meting van de voedingsspanning is voltooid en u kunt de computerkast sluiten.

Aanbevolen: