Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Meten

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Meten
Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Meten

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Meten

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Meten
Video: How to Check your CPU Temperature in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met mobiele computers is het erg belangrijk om de gezondheid van de belangrijkste apparaten bij te houden. Het is meestal nodig om periodiek de temperatuur van de CPU en videokaart te controleren om oververhitting te voorkomen.

Hoe de temperatuur van een laptop te meten
Hoe de temperatuur van een laptop te meten

Noodzakelijk

  • - Spectiteit;
  • - SpeedFan.

instructies:

Stap 1

Ongewenste temperatuurstijging kan worden veroorzaakt door een onjuiste bediening van de notebook. Soms ligt het probleem in de schade aan het koelsysteem van de computer. Installeer Speccy met de versie die overeenkomt met uw besturingssysteem. U kunt het programma downloaden van de website www.piriform.com

Stap 2

Start het programma en ga naar het menu "Central Processing Unit". Zoek het veld "Temperatuur" en ontdek de gegevens waarin u geïnteresseerd bent. Als je een processor met meerdere cores gebruikt, kijk dan naar de temperatuur van elke core apart. Vergeet niet dat in de passieve werkingsmodus van de centrale processor de temperatuur niet hoger mag zijn dan 60 graden Celsius

Stap 3

Ga nu naar het menu "Graphics Devices" en kijk naar de temperatuur van de grafische kaart. In passieve modus moet deze minder dan 55 graden zijn. Als je extra sensoren hebt geïnstalleerd, ontdek dan de temperatuurmetingen voor het moederbord en de harde schijf.

Stap 4

Als u een temperatuurstijging boven de toegestane limieten waarneemt, installeer dan het programma Speed Fan. Open het hoofdmenu van dit hulpprogramma en verhoog onafhankelijk de rotatiesnelheid van de bladen van de vereiste koelers. Om dit te doen, stelt u de snelheidswaarde in procent in met behulp van de velden onderaan het werkvenster. Zorg ervoor dat de temperatuur weer normaal is. Sluit het programma niet af. Dit kan de wijzigingen die zijn aangebracht in de ventilatorparameters ongedaan maken.

Aanbevolen: