Hoe Het Toetsenbord Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Te Solderen?
Hoe Het Toetsenbord Te Solderen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Solderen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Solderen?
Video: HOE Moet Je SOLDEREN? TUTORIAL 2024, Mei
Anonim

De reden voor de onbruikbaarheid van het computertoetsenbord is soms een kabelstoring. De breuk kan worden veroorzaakt door knikken of trekken. In dit geval is het niet nodig om het hele toetsenbord te vervangen - het is voldoende om alleen het snoer te solderen.

Hoe het toetsenbord te solderen?
Hoe het toetsenbord te solderen?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - soldeerbout;
  • - tangen;
  • - ohmmeter.

instructies:

Stap 1

Koppel het toetsenbord los van de computer. Als het een PS / 2- of AT-interface heeft, moet u eerst de machine uitschakelen en niet vergeten het besturingssysteem af te sluiten. Een toetsenbord met een USB-interface kan worden losgekoppeld van de computer en erop worden aangesloten, zelfs als deze is ingeschakeld.

Stap 2

Draai het apparaat om en draai alle schroeven van de onderkant los. Ze hebben verschillende lengtes, dus schets welke waar zich bevond. Om te voorkomen dat u de schroeven kwijtraakt, bevestigt u ze aan een kleine magneet of stapelt u ze in een pot.

Stap 3

Als extra schroeven het bord vasthouden, verwijder ze dan. Verwijder het bord. Teken welke geleiders van de kabel op welke punten van het bord zijn aangesloten (de isolatie van deze geleiders is anders gekleurd). Soldeer ze allemaal los en verwijder het snoer. Bepaal met een ohmmeter welke van de geleiders van het snoer op welke pin van de stekker is aangesloten. Een van hen mag nergens worden aangesloten, omdat deze wordt onderbroken. Noteer je bevindingen.

Stap 4

Neem nu een toetsenbord of muis met dezelfde interface als het toetsenbord. Het apparaat moet defect zijn, zodat het niet jammer is om het te demonteren, maar de reden voor de onbruikbaarheid mag niet in het snoer liggen. Haal de kabel eruit en de rest van de onderdelen kunnen in de toekomst worden gebruikt om andere toetsenborden en muizen te repareren.

Stap 5

Gebruik nu een ohmmeter om de draadkleuren af te stemmen op de pinnen op de nieuwe kabel. Soldeer ze op de overeenkomstige punten op het bord, zodat de connectorpinnen in dezelfde volgorde als voorheen ermee worden verbonden. Als een van de geleiders van de oude kabel is afgesneden, kunt u raden waar u deze moet solderen aan de hand van het criterium dat na het solderen van de rest, waarvan het doel bekend is, een van de contactvlakken van het bord ongebruikt zal zijn.

Stap 6

Druk het bord tegen de contacten van de foliezak en zet het toetsenbord in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Als er breuken zijn in de grafietgeleiders van het filmpakket, kunnen deze niet worden gesoldeerd - het toetsenbord wordt hopeloos beschadigd. Gebruik geleidende lijm om deze draden te repareren. Controleer na het monteren van het toetsenbord de functionaliteit ervan.

Aanbevolen: