Hoe De Bescherming Van Een USB-flashstation Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bescherming Van Een USB-flashstation Te Verwijderen
Hoe De Bescherming Van Een USB-flashstation Te Verwijderen

Video: Hoe De Bescherming Van Een USB-flashstation Te Verwijderen

Video: Hoe De Bescherming Van Een USB-flashstation Te Verwijderen
Video: How to Remove Write Protection on USB drive - 2016 2024, April
Anonim

U hebt waarschijnlijk situaties meegemaakt waarin u informatie naar een USB-flashstation wilt schrijven of deze wilt dumpen, bijvoorbeeld foto's of video's, maar het systeem geeft een waarschuwing: "Het apparaat is beveiligd tegen schrijven." In dit geval kan er niets naar de USB-stick worden geschreven, zelfs als deze helemaal leeg is. Iemand zal zich misschien haasten om het door een ander te vervangen. Maar doe het niet.

Hoe de bescherming van een USB-flashstation te verwijderen
Hoe de bescherming van een USB-flashstation te verwijderen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB-poort;
  • - AlcorMP-programma.

instructies:

Stap 1

Kijk eerst goed naar je toestel. Op sommige flashdrives bevindt zich een kleine vergrendelingsschakelaar, door deze te verschuiven, kunt u de functie van het schrijven van bestanden naar het medium verbieden. Door de schakelaar terug te zetten naar de oorspronkelijke positie, kunt u uw USB-stick weer gebruiken. Het is ook de moeite waard om dergelijke apparaten zorgvuldig te onderzoeken bij het kopen, om in de toekomst geen vergelijkbare situaties te ervaren.

Stap 2

De situatie is ingewikkelder als er geen slot op de flashdrive is, maar de schrijfbeveiliging op de een of andere manier is ingeschakeld. Maar zelfs in dit geval is er een uitweg. Alleen informatie van de USB-stick gaat verloren, omdat deze met een speciaal programma wordt geformatteerd. Download en installeer de gratis AlcorMP-software op uw computer. Je kunt het vinden op de helpsite flashboot.ru.

Stap 3

Voer het programma uit en koppel daarvoor alle flashdrives los van de computer. Dubbelklik op de snelkoppeling op het bureaublad van de computer om het hulpprogramma te starten. Sluit na het starten van AlcorMP de defecte USB-stick aan op uw computer. Als het systeem u laat weten dat de benodigde instellingen met succes zijn voltooid en het apparaat kan worden verwijderd, volgt u deze aanbeveling. Voer vervolgens AlcorMP opnieuw uit.

Stap 4

Klik vervolgens in het geopende venster op de optie Setup. In de geopende programmatabbladen kun je de instellingen instellen die je nodig hebt voor de flashdrive. Maar dit is helemaal niet nodig. Vink gewoon het vakje met de naam van uw media aan. Als het niet in de lijst staat, klik dan gewoon op "Ok". Het formatteren is gestart. Binnen een paar minuten heb je je apparaat klaar voor gebruik. In de toekomst kunt u dit programma in dergelijke situaties gebruiken, dus verwijder AlcorMP niet. Maak een aparte map waar dergelijke hulpprogramma's worden gekopieerd.

Aanbevolen: