Hoe De Bescherming Van Een Computer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bescherming Van Een Computer Te Verwijderen
Hoe De Bescherming Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe De Bescherming Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe De Bescherming Van Een Computer Te Verwijderen
Video: Virussen verwijderen u0026 PC beschermen - Tutorial 2024, April
Anonim

Wanneer u toegang moet krijgen tot een beschadigde computer, zoeken veel mensen liever professionele hulp. Maar weinig mensen weten dat het vrij eenvoudig is om het zelf te doen, met een minimum aan tools en kennis.

Hoe de bescherming van een computer te verwijderen
Hoe de bescherming van een computer te verwijderen

Noodzakelijk

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Het is vermeldenswaard dat er verschillende opties zijn om bescherming op een computer te installeren. Dit kan een wachtwoord zijn voor toegang tot het besturingssysteem, dat is ingesteld voor elke specifieke gebruiker, of een wachtwoord dat bewerkingen met de computer verhindert, inclusief het wijzigen van BIOS-instellingen.

Stap 2

Er zijn twee manieren om een wachtwoord van een computer als geheel te verwijderen: softwarematig en mechanisch. De eerste methode is alleen geschikt als u het vereiste wachtwoord al kent en wilt verwijderen. Zet uw computer aan, druk op Del en voer uw wachtwoord in.

Stap 3

U ziet het BIOS-menu van het moederbord van de computer. Zoek Load Setup Default, druk op Enter en voer uw wachtwoord in. Hierdoor worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen, waardoor het wachtwoord wordt verwijderd.

Stap 4

Als u het wachtwoord niet weet, moet u een mechanische methode gebruiken om het te verwijderen. Verwijder de linkerwand van de computersysteemeenheid. Onderzoek de inhoud van het moederbord en vind een kleine ringvormige batterij. Verwijder het voorzichtig uit de sleuf en zorg ervoor dat u de batterij of de steunen niet beschadigt.

Stap 5

Sluit de twee contacten in de batterijsleuf. Hiervoor is een schroevendraaier heel geschikt, waarmee je de blokkast hebt gedemonteerd. Plaats de batterij in de sleuf.

Stap 6

Wanneer u de beveiliging van het besturingssysteem moet verwijderen, is er slechts één honderd procent methode. Het is alleen geschikt voor het besturingssysteem Windows XP, omdat in latere versies van het besturingssysteem deze "fout" in de beveiliging is verholpen.

Stap 7

Zet uw computer aan en druk op de F8-knop. Dit is nodig om het selectiemenu voor opstartopties te laten verschijnen. Ga naar Windows Veilige modus en druk op Enter.

Stap 8

Wanneer het accountselectiemenu verschijnt, logt u in met het "Beheerder"-account. Open het Configuratiescherm en selecteer "Een ander account beheren" in het menu "Gebruikersaccounts". Kies een van de voorgestelde gebruikersnamen en klik op Wachtwoord verwijderen.

Stap 9

Start je computer opnieuw op. Meld u aan met het account waarvan u zojuist het wachtwoord heeft verwijderd.

Aanbevolen: