Hoe De Grootte Van Muziek Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Muziek Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Muziek Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Muziek Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Muziek Te Verkleinen
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, April
Anonim

In de wereld van vandaag bestaan de meeste audio-opnames in digitale vorm. De digitale vorm van geluidsweergave stelt u in staat deze op te slaan, te verzenden en te verwerken zonder kwaliteitsverlies. Bovendien, hoe hoger de kwaliteit van het audiofragment, hoe meer volume het nodig heeft. Momenteel is het probleem van stationaire opslag van een groot aantal audio-opnamen niet zo urgent in de omstandigheden van het bestaan van ruime en goedkope opslagapparaten. Mobiele apparaten zoals mp3-spelers en mobiele telefoons hebben echter een zeer beperkte opslagruimte. Daarom, zelfs nu, kan het erg handig zijn om te weten hoe je de grootte van de muziek kunt verkleinen.

Hoe de grootte van muziek te verkleinen
Hoe de grootte van muziek te verkleinen

Noodzakelijk

Sound Forge audio-editor

instructies:

Stap 1

Open het geluidsbestand in de Sound Forge-editor. Selecteer in het hoofdmenu van het toepassingsvenster de items "Bestand" en "Openen", of druk op de sneltoets Ctrl + O of Ctrl + Alt + F2. Er verschijnt een dialoogvenster voor het selecteren van bestanden. Ga naar de directory met het gewenste bestand. Markeer het in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Verwijder fragmenten van stilte aan het begin en aan het einde van het muzieknummer, indien aanwezig. Selecteer het te verwijderen fragment met de muis. Druk op de Del-knop of selecteer "Bewerken" en "Verwijderen" in het menu. Voor een meer nauwkeurige selectie kunt u een voorbeeld van het begin en einde van het geluidsbestand bekijken door op de knop "Normaal afspelen" onderaan het documentvenster te klikken.

Stap 3

Sla de audioclip op. Druk op de toetscombinatie Alt + F2 of selecteer de items "Bestand" en "Opslaan als …" in het menu. Selecteer in het dialoogvenster Bestand opslaan een opslagformaat dat kan worden gecomprimeerd. Het mp3-formaat werkt goed. Klik op de knop "Aangepast…". Stel de parameters van de output audiostream in om de grootte van het muziekstuk te verkleinen. Verlaag bijvoorbeeld de samplefrequentie, bitsnelheid. Klik op de knop "OK". Klik op de knop "Opslaan". Wacht tot het einde van de opslagbewerking.

Aanbevolen: