Hoe De Inkttank Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Inkttank Schoon Te Maken?
Hoe De Inkttank Schoon Te Maken?
Anonim

De meeste inkjetprinters hebben afdrukproblemen. Feit is dat de inkt die tijdens het printen door het invoerkanaal gaat, verdampt en een gedroogde kleurstof achterlaat. Als gevolg hiervan verandert het in een vast residu dat de printkop blokkeert. Schoonmaak is vereist.

Hoe de inkttank schoon te maken?
Hoe de inkttank schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Sommige printers zijn uitgerust met speciale rubberen afdekkingen die de printkop bedekken wanneer de printer is uitgeschakeld. Ze kunnen het probleem echter ook niet volledig voorkomen. De inkt zal na verloop van tijd uitsijpelen, uitdrogen en uitharden.

Stap 2

Om dit soort problemen te bestrijden, zijn bijna alle printers uitgerust met een reinigingsmechanisme voor de printkop. De inkt zelf wordt gebruikt als een "oplosmiddel" voor gedroogde inkt. De printer voert automatisch inkt door de invoerkanalen. Ze dringen de geblokkeerde kanalen binnen en beginnen de uitgeharde inkt te verzachten.

Stap 3

De meeste Epson-printers hebben een extra luchtpomp. Er is een rubberen punt op geïnstalleerd. Hij is het die helpt om bijzonder problematische kanalen op te ruimen. Omdat de printkop in de printer is ingebouwd, moet deze pomp worden gebruikt bij het voor het eerst opstarten van de printer en bij het vervangen van cartridges.

Stap 4

Zorg ervoor dat u de inkt die is gebruikt om de printkop te reinigen, uit de printer verwijdert. Dit voorkomt lekkage. Hiervoor zit een speciale container in de printer. HP printers hebben een aparte plastic container onder het cartridge-opslaggebied. Epson-printers hebben vaak een vezelmat. Deze bevindt zich in de steun onder de papierlade. In oudere printers kan opgedroogde inkt zich in lagen ophopen. Dit zal de printkop beschadigen.

Stap 5

Kanaalverstopping wordt voornamelijk beïnvloed door het type inkt dat wordt gebruikt. Ook kunnen de kanalen verstopt raken door de verdamping van inkt door de luchtslangen. Houd er rekening mee dat veelvuldig gebruik van inkt als "oplosmiddel" de afdrukopbrengst van de cartridge kan verminderen. Het punt is dat inkt wordt verbruikt voor het schoonmaken, niet voor het afdrukken van documenten.

Aanbevolen: