De Canon-inkttank Bijvullen

Inhoudsopgave:

De Canon-inkttank Bijvullen
De Canon-inkttank Bijvullen

Video: De Canon-inkttank Bijvullen

Video: De Canon-inkttank Bijvullen
Video: Cartridges navullen - How to (Which?) 2024, Mei
Anonim

Pc-gebruikers die over een volledige set randapparatuur beschikken, waaronder een printer, worden vroeg of laat geconfronteerd met het feit dat de inkt in de originele cartridges opraakt. Wat nu te doen, omdat het kopen van nieuwe cartridges voor Canon-printers in de regel duur is? En als u deze cartridges koopt en koopt, zijn ze bij actief afdrukken voldoende voor een korte tijd. In dit verband rijst de vraag: "Is het mogelijk om zelf een Canon-inktpotje bij te vullen?"

De Canon-inkttank bijvullen
De Canon-inkttank bijvullen

Noodzakelijk

  • - Canon-printer;
  • - tankset;
  • - krant;
  • - Persoonlijke computer;
  • - papier voor printer.

instructies:

Stap 1

Spreid de krant uit, in meerdere lagen gevouwen, leg er een servet van de tankset op om de tafel te beschermen bij inktlekken.

Stap 2

Neem een flesje inkt van de gewenste kleur en een spuit met naald uit de set. Maak ook een elastische band die de inktfles rechtop houdt en een speciale kartonnen strook om de gaten van een andere kleur op de inktfles te bedekken (u hebt deze nodig als u een meerkleurige inktfles bijtankt).

Stap 3

Til de inkttank uit de printer en installeer deze met de uitgangen aan de bovenkant. Plaats een elastische band eronder om de inkttank te stabiliseren. Bedek de delen van de inkttanks met een kartonnen strook die nog niet kan worden getankt.

Stap 4

Open een fles verf en trek er twee milliliter verf uit met een spuit (als je een inktpotje wilt bijvullen met zwarte verf, draai dan vier milliliter verf). Houd er rekening mee dat de inkt zonder luchtbellen in de spuit moet komen, dus beweeg de zuiger van de spuit soepel.

Stap 5

In de ene hand, met een spuit gevuld met verf, en met de andere het inktpotje, vul het opnieuw. Om dit te doen, plaatst u de naald van de spuit over het gat (deze mag het gat zelf echter niet raken) en voegt u langzaam inkt toe. Zorg ervoor dat de vorige druppel volledig is opgenomen voordat u de volgende druppel verf aanbrengt. Nadat de helft van de inkt is geïnjecteerd, neemt u een pauze van drie minuten en laat u de inktpot horizontaal op de tafel liggen. Ga dan verder met het bijvullen van de inktpot en veeg de resterende inkt weg met een servet.

Stap 6

Was de spuit en de gebruikte naald met water om eventuele inktresten te verwijderen. Typ vervolgens de volgende kleur in en volg dezelfde procedure. Dus tanken totdat je de inkttanks hebt gevuld met de gewenste verf.

Stap 7

Pak de gevulde inkttank voorzichtig (niet knijpen) en installeer deze in de printer. Druk vervolgens testpagina's af.

Aanbevolen: