Een Wachtwoord Op Een Printer Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Printer Zetten
Een Wachtwoord Op Een Printer Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Printer Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Printer Zetten
Video: How to add Password/pin to printer 2024, Mei
Anonim

In sommige kantoren worden lokale netwerken tussen computers gemaakt, met behulp waarvan kleine en grote bestanden worden overgedragen. Dit wordt gedaan voor het gemak en om tijd te besparen, vooral als er een of meer printers op het netwerk aanwezig zijn. Met besturingssystemen van de Windows-familie kunnen gebruikers een wachtwoord instellen voor toegang tot alle netwerkapparatuur.

Een wachtwoord op een printer zetten
Een wachtwoord op een printer zetten

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows 7

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de toegang tot de printer openen, als deze nog niet is geopend. Meestal wordt deze bewerking "delen" genoemd, van het Engelse werkwoord delen - delen. Klik hiervoor op het menu "Start" en selecteer "Apparaten en printers".

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het gedeelte "Printers en faxapparaten" en dubbelklik op het pictogram van de actieve printer. Klik in het venster met de geselecteerde printer op de link "Printerinstellingen".

Stap 3

Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Toegang" en vink het vakje naast "Deze printer delen" aan. Bedenk een unieke naam voor deze printer, zoals een apart netwerkapparaat, bijvoorbeeld 'HP kantoor' of 'HP tweede verdieping'. Klik op de knop OK om het venster te sluiten.

Stap 4

Om een printer te zoeken terwijl u met documenten werkt, moet u naar het netwerk gaan door een netwerkkabel van het lokale netwerk aan te sluiten, als deze niet was aangesloten, en de "Computer" -applet openen. In het geopende venster ziet u het pictogram "delen" op de printer - dit betekent dat u vrije toegang tot de printer hebt geopend.

Stap 5

Om een printer te zoeken vanaf een andere computer, bijvoorbeeld met het besturingssysteem Windows XP geïnstalleerd, moet u de applet "Netwerkomgeving" openen, op de link "Computers in een werkgroep weergeven" klikken, een computer en een netwerkprinter selecteren.

Stap 6

Nadat u de printer als netwerkobject hebt geconfigureerd, stelt u een wachtwoord in voor netwerktoegang. Voor de besturingssystemen Windows 7 en Windows XP wordt deze mogelijkheid alleen geboden door de accountinstellingen te bewerken. U moet uw accountinstellingen openen en een aanmeldingsoptie met alleen wachtwoord toewijzen. Dus wanneer de gebruiker verbinding probeert te maken met de printer, verschijnt er een venster op het scherm waarin u het wachtwoord voor het account moet invoeren.

Aanbevolen: