Een Laserkleurencartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Laserkleurencartridge Bijvullen
Een Laserkleurencartridge Bijvullen

Video: Een Laserkleurencartridge Bijvullen

Video: Een Laserkleurencartridge Bijvullen
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin een printer dringend nodig is. U hebt een trouwe assistent aan uw bureau en hij zou graag zijn directe taken uitvoeren, maar tot zowel hem als uw ergernis was de inkt van zijn lasercartridge op. Stel dat dit gebeurde op een moment van de dag waarop alle servicecentra gesloten zijn. U zult de cartridge zelf moeten bijvullen. Hoe je dat doet?

Een laserkleurencartridge bijvullen
Een laserkleurencartridge bijvullen

Noodzakelijk

  • - inkt voor het gewenste doel;
  • - 20 ml spuit met een scherpe en stompe naald;
  • - servetten;
  • - keukenpapier;
  • - krant.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de lasercartridge echt moet bijvullen. Druk nog een blad af. Als het een verticale strook in het midden heeft, geeft dit aan dat de inkt op is. Sommige moderne printers zijn uitgerust met een speciale chip die vellen telt en van tevoren waarschuwt dat de inkt binnenkort opraakt. Deze zeer handige functie helpt u dergelijke momenten te vermijden.

Stap 2

Haal de cartridge uit de printer. Plaats het vervolgens op een servet of papieren handdoek om te voorkomen dat het vlekken op de tafel maakt. Onderzoek het zorgvuldig. Zoek een naad aan de onderkant, die meestal wordt verborgen door een sticker. Deze plaats is de kruising van het deksel en het lichaam van de patroon. Pak een mes, knip de sticker door, wrik het patroondeksel open en maak het voorzichtig los van het lichaam. Deze handeling is nodig om de kleurenlasercartridge bij te vullen.

Stap 3

Zoek het vulgat. Het is verborgen onder een rubberen bal, die je kunt zien nadat je het deksel hebt geopend. Neem een scherpe injectienaald. Verwijder de bal om de kleurenlasercartridge bij te vullen. Belangrijk! Verlies deze bal niet.

Stap 4

Trek inkt in een injectiespuit met stompe naald. Trek geen volle spuit op. Het moet ongeveer 1 centimeter vol zijn. Steek het in het gat en duw de zuiger langzaam naar voren. Houd de cartridge waterpas om inktlekkage te voorkomen. Nadat je hebt bijgevuld, verschijnt er inktschuim. Breng het terug in de spuit. Breng de rubberen bal terug naar zijn oorspronkelijke locatie. Draai de cartridge om. Zorg ervoor dat er geen inkt lekt. Als er lekkage optreedt, past u de bal strakker aan.

Stap 5

Verwijder lucht uit de patroon. Dit is nodig om de printer te laten herkennen. Doe dit met een spuit. Sluit vervolgens het deksel en plaats de opnieuw gevulde cartridge terug op zijn oorspronkelijke plaats.

Aanbevolen: