Een Inkjetcartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Inkjetcartridge Bijvullen
Een Inkjetcartridge Bijvullen

Video: Een Inkjetcartridge Bijvullen

Video: Een Inkjetcartridge Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Het bijvullen van cartridges voor inkjetprinters bij speciale servicecentra is niet goedkoop. Elke keer dat de inkt op is een nieuwe cartridge kopen, is ook erg duur. Inmiddels kunnen veel modellen inkjetcartridges thuis worden bijgevuld. In dit geval hoeft u geen cartridges bij te vullen of aan te schaffen. Velen zullen het erover eens zijn dat dit een goede kostenbesparing is.

Een inkjetcartridge bijvullen
Een inkjetcartridge bijvullen

Het is nodig

computer, inkjetprinter, cartridge, inkt, spuit

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de inkt kopen die je nodig hebt voor je printer. Voor elk printermodel kan een kleurencartridge bijvoorbeeld meerdere kleuren nodig hebben. Printers uit de Canon IP-serie hebben bijvoorbeeld blauwe, gele en rode inkt nodig voor een kleurencartridge.

Stap 2

Inkt kan worden gekocht in speciale spuiten of in flessen. Het is beter om in flessen te kopen - dan zal de noodzaak om inkt te kopen voor een lange tijd verdwijnen.

Stap 3

Na aanschaf van inkt kun je de cartridge bijvullen. Om dit te doen, verwijdert u het uit de printer en plaatst u het op een onnodige krant, of op meerdere tegelijk, om tijdens het tanken geen verfvlekken op de tafel te krijgen. Trek vervolgens het bovenste etiket eraf. Als uw cartridge geen label aan de bovenkant heeft, maar een dop, verwijder deze dan met een schroevendraaier.

Stap 4

Let nu op de locatie van de printkoppen. Maak aan de andere kant bovenaan, tegenover elk van de printkoppen, kleine gaatjes. Om dit te doen, is het het handigst om een naald te gebruiken die heet op een vuur staat. Injecteer nu met een injectiespuit met naald in de gaatjes, afhankelijk van de kleur van de printkop, ongeveer 5 ml inkt. Wacht ongeveer 5 minuten en dicht dan de gaten af. Gebruik hiervoor plakband. Om de cartridge met zwarte inkt te vullen, moet u precies dezelfde handeling uitvoeren. Het enige verschil is dat je maar één gaatje hoeft te boren.

Stap 5

Plaats nu de cartridge in de printer. U kunt desgewenst een testpagina afdrukken. De eerste keer dat u een document of afbeelding afdrukt nadat u een cartridge hebt bijgevuld, zal de printersoftware u vragen of een van de printercartridges is vervangen. Selecteer als antwoord de cartridge (kleureninktfles, zwarte inktfles) die je hebt bijgevuld. Hiermee kunt u de inktniveaus regelen.

Aanbevolen: