Een Document Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Document Afdrukken
Een Document Afdrukken

Video: Een Document Afdrukken

Video: Een Document Afdrukken
Video: MijnSherpa: een document afdrukken 2024, Mei
Anonim

Als je je de eerste teksteditors herinnert, dan weet je waarschijnlijk dat in deze programma's het afdrukken van een tekstdocument een hele klus was: je moest het printcommando typen en het volledige pad naar het bestand specificeren. Nu, met de release van Windows en moderne teksteditors, zoals MS Word of OpenOffice Writer, is het heel eenvoudig geworden om een document af te drukken. Hieronder zullen we bekijken hoe u een document kunt afdrukken in MS Word - een van de meest populaire teksteditors.

Een document afdrukken
Een document afdrukken

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Printer;
  • - tekstverwerker MS Word.

instructies:

Stap 1

In Windows is het afdrukproces gestandaardiseerd en is het in principe hetzelfde voor de meeste programma's, op kleine verschillen na. Er zijn verschillende manieren om documenten in Word af te drukken.

Stap 2

De eerste manier. Klik op het printerpictogram in de werkbalk. Dit is de eenvoudigste methode, maar er kan niets in worden geconfigureerd: noch het aantal exemplaren, noch de richting van het document (staand of liggend), noch de printer waarnaar het document wordt uitgevoerd. Als dit echter niet belangrijk voor u is, kunt u deze methode gebruiken. Tijdens het afdrukken kan een bericht verschijnen dat een deel van het document zich buiten het afdrukbare gebied bevindt. Vaker wel dan niet, kunt u dit negeren en het document toch afdrukken. Toegegeven, in zeldzame gevallen, wanneer een dergelijk bericht verschijnt, kan een deel van de tekst inderdaad buiten het afdrukbare gebied vallen. Vergroot in dit geval de marges en herhaal het printproces voor een positief resultaat.

Stap 3

Tweede manier. Druk op "Bestand - Afdrukken" of CTRL-P op uw toetsenbord. In het venster dat verschijnt, kunt u configureren naar welke printer het document wordt uitgevoerd, evenals het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken (standaard één). Hier kunt u ook specificeren welke pagina's u wilt afdrukken (even, oneven of alle), evenals specifieke paginanummers, wat handig is bij het sorteren van een document op kopieën of als u niet het hele omvangrijke document wilt afdrukken, maar slechts een deel ervan. Als u de oriëntatie van het document wilt instellen, in welke kleur het document wordt afgedrukt (in grijstinten of kleur), ga dan in hetzelfde venster naar de printereigenschappen, daar kunt u alles configureren.

Stap 4

Als u klaar bent, klikt u op OK en het document wordt afgedrukt.

Aanbevolen: