Wat Is De LSAPI-modus?

Wat Is De LSAPI-modus?
Wat Is De LSAPI-modus?

Video: Wat Is De LSAPI-modus?

Video: Wat Is De LSAPI-modus?
Video: Wat zijn de modus en de mediaan? 2024, Mei
Anonim

LSAPI is de PHP-modus die wordt gebruikt op servers met de LiteSpeed-webserver. LSAPI is ontworpen om de efficiëntie van de webserver te verbeteren (tot 20% sneller dan FastCGI, 50% sneller dan mod_php en 75% sneller dan nginx + php-fpm-bundel). Dat is althans wat de ontwikkelaars verzekeren.

Wat is de LSAPI-modus?
Wat is de LSAPI-modus?

In feite zijn deze cijfers waarschijnlijk overschat: meestal is de werking van een webserver afhankelijk van de omgeving, evenals de geïnstalleerde software en de kenmerken van de machine. Op het gebied van beveiliging ondersteunt de modus suEXEC volledig, wat goed is voor shared hosting, en je kunt ook PHP in de gevangenis installeren met gebruikersisolatie.

LSAPI ondersteunt het wijzigen van de PHP-configuratie via het configuratiescherm of via.htaccess-bestanden, en stelt u ook in staat om meerdere PHP-configuraties op shared hosting te implementeren, zodat u de configuratie van elke virtuele host kunt wijzigen, ongeacht de hoofdconfiguratie. Ruby-ondersteuning met behulp van permanente verbindingen tussen de webserver en Ruby-processen stelt u in staat om werk te implementeren met behulp van een speciaal beveiligd protocol. Bovendien kunt u met de ingebouwde procesmanager voor Ruby de belasting van het systeem regelen. Ook LSAPI heeft native Rack-ondersteuning.

image
image

Deze PHP-modus heeft nog veel meer goede eigenschappen, maar ik zal ze hier niet allemaal beschrijven. U kunt zelf een testconfiguratie maken en de server met verschillende belastingen heen en weer laten draaien om te beslissen of de LSAPI-modus geschikt voor u is, en om de sterke en zwakke punten ervan te beoordelen. Naar mijn mening is deze modus perfect voor CloudLinux, omdat het in combinatie met de lve-manager een uitstekend paar zal zijn voor dagelijks gebruik door uw hostinggebruikers. En voor een gewone gebruiker is het geen zonde om deze kans te missen.

Persoonlijk beschouw ik elke PHP-modus als een doos die voor iedereen op verschillende manieren opent, wat betekent dat deze zich ook op verschillende manieren kan manifesteren. Ik wil één ding zeggen: scheld LSAPI niet meteen uit en evalueer zelf de voor- en nadelen ervan.

Aanbevolen: