Een Samsung-cartridge Resetten

Inhoudsopgave:

Een Samsung-cartridge Resetten
Een Samsung-cartridge Resetten

Video: Een Samsung-cartridge Resetten

Video: Een Samsung-cartridge Resetten
Video: Samsung C480 / HP Color Laser 178, 179 Замените копи картридж. Сброс. Replace Imagine Unit. Reset 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kopen maar weinig mensen nieuwe cartridges voor printers. De meeste gebruikers hebben zich aangepast om ze zelf te tanken. Daarom hebben printerontwikkelaars speciale chips uitgevonden om hun belangrijkste bron van inkomsten niet te verliezen. De belangrijkste taak van de chip is om de mogelijkheid van afdrukken te blokkeren nadat de bronnen van de cartridge zijn uitgeput.

Een Samsung-cartridge resetten
Een Samsung-cartridge resetten

Noodzakelijk

universele programmeur

instructies:

Stap 1

Om de cartridge te laten werken, hoeft u alleen de chipteller opnieuw in te stellen. In feite worden de gegevens van de chip op nul gezet en begint hij weer te tellen. Voor het op nul stellen wordt een speciaal apparaat, een programmeur genaamd, gebruikt. Natuurlijk kost het apparaat geld. Maar het is beter om het een keer te kopen en de cartridges zelf bij te vullen dan nieuwe te kopen of te betalen voor het tanken bij servicecentra. Afhankelijk van het printermodel kunnen de kosten van de programmeur sterk variëren. Het is noodzakelijk om het model van het apparaat te kopen dat overeenkomt met het model van de printer.

Stap 2

Voor Samsung-printers is een universeel programmeermodel erg populair, waarvan het principe verschilt van andere. Op haar voorbeeld zal het proces worden overwogen. U vindt dit model op internet. Het volstaat om "Samsung universele programmeur" te bellen.

Stap 3

Sluit de programmer aan op de USB-poort van uw computer. De verdere procedure wordt beschreven aan de hand van het voorbeeld van het besturingssysteem Windows 7. Op andere besturingssystemen kan dit enigszins afwijken. Het toestel wordt geleverd met een Speed prog driver. Installeer het.

Stap 4

De map Speed prog verschijnt op uw bureaublad. Open het, dan - het bestand Speed prog. Klik in het venster dat verschijnt op Test. Na een paar seconden zal het programma de chips detecteren. Klik op de pijl bovenaan. Daar staat de naam van het serienummer van de cartridge. Kies het. Sluit vervolgens de chip aan op de programmer (beschreven in de instructies).

Stap 5

Selecteer vervolgens Alles lezen in het programmamenu. Bewaar het bestand. Dit is een oude firmwareversie. Vervolgens moet dit bestand (firmware) worden geopend met behulp van de programma-editor. Welke waarden moeten worden gewijzigd, kunt u vinden in de instructies voor het programma, dat zich in de map op het bureaublad bevindt.

Stap 6

Klik daarna in het programmavenster op het pictogram tegenover de eerste pijl, die zich hierboven bevindt, en selecteer het bestand met de bewerkte firmware. Klik vervolgens op Alles schrijven.

Aanbevolen: