Hoe Het BIOS Op Een Asus-laptop Te Resetten

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Een Asus-laptop Te Resetten
Hoe Het BIOS Op Een Asus-laptop Te Resetten

Video: Hoe Het BIOS Op Een Asus-laptop Te Resetten

Video: Hoe Het BIOS Op Een Asus-laptop Te Resetten
Video: How To BIOS Reset an Asus Computer / Access Replace CMOS Battery - Laptop Wont Turn On Fix #2 2024, Mei
Anonim

Het resetten van het BIOS verwijst naar de toepassing van de fabrieksparameters van het moederbord en andere computerapparaten. Meestal wordt deze procedure uitgevoerd om onjuiste instellingen te corrigeren bij het overklokken van een laptop of desktop-pc.

Hoe het BIOS op een Asus-laptop te resetten
Hoe het BIOS op een Asus-laptop te resetten

Het is nodig

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - pincet;
  • - metalen spatel.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee standaardmethoden die worden gebruikt om de BIOS-menu-instellingen te resetten. Met de eerste kunt u deze procedure uitvoeren zonder toevlucht te nemen tot mechanische belasting van het apparaat. Zet uw Asus mobiele computer aan en druk op de F2 (Esc)-toets. Wanneer een nieuw dialoogvenster verschijnt, selecteert u Start BIOS en drukt u op Enter.

Stap 2

Wacht tot het moederbordmenu is geladen. Open het tabblad Hoofd, als dit niet automatisch is gebeurd. Gebruik de pijlen op uw toetsenbord om Standaardinstellingen gebruiken of BIOS-standaard instellen te markeren. Druk op de Enter-toets. Bevestig de reset door op de Y-toets te drukken.

Stap 3

Markeer nu het item Opslaan en afsluiten. Druk nogmaals op Enter en vervolgens op Y. De mobiele computer start opnieuw op en start met de standaardinstellingen.

Stap 4

Helaas kunnen onjuiste BIOS-menu-instellingen ervoor zorgen dat de laptop een paar seconden na het opstarten automatisch wordt uitgeschakeld. In dit geval moet u een mechanische reset gebruiken. Draai de mobiele computer ondersteboven. Zoek een klein gaatje waar naast staat CMOS. Schuif er een balpen of iets dergelijks in. Houd het 5-10 seconden in deze positie.

Stap 5

Als de fabrikant geen technologisch gat biedt, verwijder dan de onderkant van de laptop. Verwijder hiervoor alle benodigde schroeven met een kruiskopschroevendraaier. Maak de onderkant van de behuizing voorzichtig los. Verwijder een paar lussen uit de stopcontacten om beschadiging van de dunne draden te voorkomen.

Stap 6

Zoek de batterij van de BIOS-wasmachine en verwijder deze uit de sleuf. In sommige situaties kan deze batterij aan de contacten worden gesoldeerd. In dit geval moet u de batterij vervangen. Sluit de contacten en monteer de laptop. Schakel het apparaat in en voer een zachte reset van de BIOS-instellingen uit.

Aanbevolen: