Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Resetten

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Resetten
Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Resetten

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Resetten

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Resetten
Video: How To Reset BIOS Without Opening Computer [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Als u vaak met een laptop werkt, kunnen er verschillende fouten optreden en van tijd tot tijd doet zich een situatie voor dat de laptop weigert op te starten vanwege foutieve instellingen in het BIOS. In dit opzicht is het vereist om het op nul te zetten.

Hoe het BIOS op een laptop te resetten
Hoe het BIOS op een laptop te resetten

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een programma zoeken en downloaden waarmee u het BIOS kunt resetten. BIOS_PW. EXE kan als een dergelijk programma worden gebruikt. Je kunt het downloaden van de website https://intelcity.ru. Na het downloaden moet u het programma uitpakken en uitvoeren. Dit hulpprogramma wordt niet op een computer geïnstalleerd, maar wordt eenvoudig uitgevoerd vanuit een archief of map. Als alternatief kunt u een ander programma gebruiken waarmee u ook uw laptop kunt resetten. Het meest optimale hulpprogramma is unlock6.exe. Downloaden van de site https://necessary-soft.net. De acties zijn hetzelfde als voor BIOS_PW. EXE

Stap 2

Vervolgens, wanneer u de computer opstart, moet u de foutcode onthouden die de laptop geeft. Meestal verschijnt deze code na drie pogingen om in te voeren. Nu moet u de cmd-console invoeren en vervolgens naar de softwaredirectory (Software) gaan. Vervolgens moet u de naam van de vereiste software invoeren, de foutcode invoeren na een spatie en na een andere spatie - het cijfer 0. Daarna kunt u op de knop Enter drukken. De software genereert verschillende wachtwoorden. Probeer elk wachtwoord in te voeren totdat een van hen werkt.

Stap 3

Vervolgens moet u naar het BIOS gaan en het opgegeven wachtwoord invoeren. U zou nu het nieuwe wachtwoord als leeg moeten kunnen instellen. Het is erg belangrijk om het bestaande BIOS-wachtwoord opnieuw in te stellen. Hiermee is de BIOS-reset op de laptop voltooid.

Aanbevolen: