Een USB-poort Repareren

Inhoudsopgave:

Een USB-poort Repareren
Een USB-poort Repareren

Video: Een USB-poort Repareren

Video: Een USB-poort Repareren
Video: How to fix not working USB Port? 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van de computer kunt u vaak de uitval van USB-poorten waarnemen. Dit geldt in het bijzonder voor de elementen die op het voorpaneel van de systeemeenheid worden weergegeven - ze falen in de eerste plaats.

Een USB-poort repareren
Een USB-poort repareren

Noodzakelijk

PCI-controller

instructies:

Stap 1

Stel vast dat een poort in uw computer kapot is door er achtereenvolgens meerdere apparaten op aan te sluiten, bij voorkeur van verschillende typen (telefoon, camera, flashstation, enzovoort). Het is goed mogelijk dat de storing precies in de apparatuur ligt die via deze interface is aangesloten.

Stap 2

Als er desondanks een storing van de USB in de computer is gedetecteerd, controleer dan of dit geldt voor alle beschikbare poorten of slechts voor enkele. Als alles niet werkt, installeer dan het USB-stuurprogramma opnieuw. Download hiervoor de nieuwste USB 2.0 of 3.0 en installeer vervolgens de software op uw computer. Verwijder indien nodig het oude stuurprogramma.

Stap 3

Als blijkt dat slechts enkele van de USB-poorten defect zijn, of als het opnieuw installeren van het stuurprogramma het probleem niet oplost, brengt u uw computer naar een servicecentrum. In je eentje kun je alleen een nieuwe PCI-controller, splitters enzovoort installeren, thuisreparatie is hier onmogelijk.

Stap 4

Nadat u nieuwe poorten op uw computer hebt geïnstalleerd, neemt u de nodige stappen om ze zo lang mogelijk te laten werken. Koop speciale verlengsnoeren, adapters en USB-hubs. Probeer indien mogelijk ook originele, onbeschadigde USB-kabels te gebruiken om apparaten op uw computer aan te sluiten.

Stap 5

Probeer geen beschadigde kabels aan te sluiten met sporen van mechanische belasting of die tekenen vertonen van goederen van slechte kwaliteit. Controleer regelmatig of er updates van USB-stuurprogramma's beschikbaar zijn. Sluit geen beschadigde apparaten aan op uw computer.

Stap 6

Als u vaak met verwisselbare schijven werkt, gebruik dan adapters om beschadiging van de poorten te voorkomen. Repareer ze in geen geval zelf, het wordt ook ten zeerste afgeraden om hulp van buitenaf te zoeken in deze kwestie, behalve in wanhopige situaties.

Aanbevolen: