Hoe De Systeemeenheid Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemeenheid Te Openen
Hoe De Systeemeenheid Te Openen

Video: Hoe De Systeemeenheid Te Openen

Video: Hoe De Systeemeenheid Te Openen
Video: systeemeenheid incl uitleg 2024, Mei
Anonim

Het kan nodig zijn om de systeemeenheid van een personal computer te openen om extra randapparatuur, voeding, processor, enz. te installeren of te vervangen. Van tijd tot tijd wordt het noodzakelijk om de interne oppervlakken en koelradiatoren te reinigen van stof dat zich daarin ophoopt.

Hoe de systeemeenheid te openen
Hoe de systeemeenheid te openen

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af met de knop Computer uitschakelen. Gewoonlijk proberen we de systeemeenheid van het torentype ergens onder de tafel te duwen, zodat deze zo min mogelijk ruimte in beslag neemt, dus aan het einde van alle afsluitprocessen van het besturingssysteem moet u deze blijkbaar naar de vrije ruimte duwen. Het is noodzakelijk om vrije toegang te hebben tot de achterste en linker (vanaf het voorpaneel) zijvlakken van de systeemeenheid. Gewoonlijk hoeft u de rechterkant van de behuizing niet te verwijderen; het kan zijn dat u alleen toegang nodig hebt tot de schroeven waarmee de verwisselbare schijven en het moederbord zijn bevestigd. En na het verwijderen van de linkerklep kunt u kaarten voor extra apparaten (videokaarten, netwerkkaarten, modems, enz.) installeren of verwijderen, de processor, voeding, koeler vervangen, de binnenoppervlakken en koelradiatoren stofvrij maken, enz.

Stap 2

Zoek de aan/uit-schakelaar op de achterwand en haal de stekker uit het stopcontact. Het bevindt zich meestal in de buurt van het stopcontact voor het aansluiten van een netwerkkabel, maar sommige hoesjes hebben zo'n schakelaar helemaal niet. Het is aan te raden om de netwerkkabel zelf uit de connector te trekken, zeker als er geen schakelaar in de computer zit en er geen aarding in het stopcontact zit.

Stap 3

Draai de twee schroeven aan de achterkant van de linker zijwand van de behuizing van de systeemeenheid los. Maar zorg er eerst voor dat hierdoor de garantie niet vervalt - in de regel worden garantiestickers op de bevestigingsschroeven geplaatst, bij schade die de garantie ongeldig maakt. Als u toch besluit de systeemeenheid te openen, zorg er dan voor dat u precies de schroeven losdraait waarmee de zijwand is bevestigd, dat wil zeggen de schroeven op het gebogen en geverfde oppervlak - er zijn andere schroeven ernaast, maar ze zijn geplaatst op de ongeverfde achterwand van de kast. Soms hebben de zijkapbevestigingen comfortabele grote koppen die u met uw vingers kunt losdraaien, maar vaker is hiervoor een kruiskopschroevendraaier nodig. Af en toe is het nodig om de plastic vergrendelingen te openen om deze wand van de behuizing te verwijderen.

Stap 4

Na het losdraaien van de schroeven deze zijwand enkele centimeters naar achteren schuiven en verwijderen. Als het nodig is om de rechterkant van de behuizing te verwijderen, doe dit dan op dezelfde manier.

Aanbevolen: