Hoe De Versie Van De Chipset Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Versie Van De Chipset Te Achterhalen?
Hoe De Versie Van De Chipset Te Achterhalen?

Video: Hoe De Versie Van De Chipset Te Achterhalen?

Video: Hoe De Versie Van De Chipset Te Achterhalen?
Video: Waarom het tekort aan chips ook voor jou een probleem is • Z zoekt uit 2024, April
Anonim

De chipset is een van de essentiële onderdelen van een moederbord. De versie bepaalt welke programma's u op uw computer kunt installeren, evenals de mogelijkheden van het bord zelf. In sommige gevallen is het nodig om de versie van de chipset te achterhalen.

Hoe de versie van de chipset te achterhalen?
Hoe de versie van de chipset te achterhalen?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen welke versie van de chipset is, is door in de handleiding van je moederbord te kijken. Elke handleiding moet deze informatie vermelden. U kunt het ook zien op de garantiekaart, maar alleen als deze een beschrijving en de belangrijkste kenmerken van de computercomponenten bevat.

Stap 2

Je kunt de chipsetversie ook bekijken op de officiële website van de moederbordontwikkelaar. Om dit te doen, hoeft u alleen maar naar de site te gaan, uw moederbordmodel te selecteren en de beschrijving ervan te bekijken.

Stap 3

U kunt speciale hulpprogramma's gebruiken die informatie tonen over de onderdelen van uw computer. Een van deze hulpprogramma's heet CPUID CPU-Z. Download het programma van internet en installeer het op uw computer.

Stap 4

Voer CPUID CPU-Z uit. Ga naar het tabblad Moederbord. Zoek in het geopende venster de regel Chipset. De waarde van deze regel is respectievelijk de versie van de chipset van je moederbord.

Stap 5

Een ander programma dat u zal helpen de versie van de chipset te achterhalen, heet TuneUp Utilities 2011. Download het van internet en installeer het op uw harde schijf. Voer het programma uit. Na het voltooien van de systeemscan komt u in het hoofdmenu.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Problemen oplossen". Selecteer vervolgens de optie "Systeeminformatie weergeven" en ga naar het gedeelte "Systeemapparaten". Daar zie je de versie van de moederbord-chipset. Ook in dit venster is er een optie "Processor details". Als u deze optie inschakelt, kunt u gedetailleerde informatie bekijken over de chipset, het moederbord en de mogelijkheden van uw processor.

Stap 7

Zeer gedetailleerde informatie is te vinden met behulp van het Everest-programma. U hoeft alleen het programma op uw computer te installeren en uit te voeren. Er wordt een venster geopend met een lijst van de belangrijkste componenten van de pc. Selecteer daarin "Moederbord".

Aanbevolen: