De Opnamekwaliteit Van De Microfoon Verbeteren

Inhoudsopgave:

De Opnamekwaliteit Van De Microfoon Verbeteren
De Opnamekwaliteit Van De Microfoon Verbeteren

Video: De Opnamekwaliteit Van De Microfoon Verbeteren

Video: De Opnamekwaliteit Van De Microfoon Verbeteren
Video: 10 Tips for Better Sounding Vocal Recordings for Beginners (FAQ Series) 2024, Maart
Anonim

Mee eens dat zelfs het lied van de mooiste auteur, slecht opgenomen, je waarschijnlijk geen plezier zal brengen: je zult constant worden afgeleid, je zult je niet concentreren op het melodieuze geluid, maar op enkele vreemde geluiden. Maar het blijkt dat de kwaliteit van de microfoonopname verbeterd kan worden en dit kan veel problemen oplossen.

De opnamekwaliteit van de microfoon verbeteren
De opnamekwaliteit van de microfoon verbeteren

Noodzakelijk

  • - personal computer met toegang tot het wereldwijde netwerk;
  • - microfoon;
  • - mixer.

instructies:

Stap 1

Gebruik een microfoon van dure kwaliteit. Over het algemeen klinken goedkope microfoons goedkoop. Idealiter zou dit een professionele studiomicrofoon moeten zijn en aangesloten op een digitale mixer. En sluit deze mixer via een USB-interface aan op een personal computer.

Stap 2

Open het programma waarin u de opgenomen muziekcompositie vervolgens gaat bewerken. Het kan een van de speciale programma's zijn, bijvoorbeeld Audacity, dat gemakkelijk te gebruiken is en een breed scala aan functionaliteiten heeft die toegankelijk zijn voor de pc-gebruiker. Nadat u dit programma hebt geopend, gaat u naar het menu en selecteert u "Bestand" en vervolgens - "Open". Wijs daarna het programma naar de directory voor de opgenomen muziekcompositie en klik op "OK".

Stap 3

Gebruik alle tools die beschikbaar zijn voor dit programma om de geluidskwaliteit van een muziekwerk te verbeteren. Ga om te beginnen naar het menu - het item "Wijzigen" en voer aanvullende verwerking van het audiobestand uit. Filter daarna de muziekcompositie met de optie Ruisonderdrukking. Nadat u klaar bent met het verwerken van het muziekbestand, slaat u deze muziekcompositie op in mp3- of wav-indeling.

Stap 4

Als u de kwaliteit van een gecomprimeerd audiobestand wilt verbeteren, gebruikt u hetzelfde Audacity-programma. Profiteer van de beschikbare effecten, die u kunt vinden op het tabblad Effecten, Ruisverwijdering en egalisatie. Sla vervolgens alle wijzigingen op.

Aanbevolen: