De Kwaliteit Van De Wifi-ontvangst Verbeteren

Inhoudsopgave:

De Kwaliteit Van De Wifi-ontvangst Verbeteren
De Kwaliteit Van De Wifi-ontvangst Verbeteren

Video: De Kwaliteit Van De Wifi-ontvangst Verbeteren

Video: De Kwaliteit Van De Wifi-ontvangst Verbeteren
Video: Wifi-ontvangst verbeteren in huis (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De meeste wifi-routers gebruiken de 2,4 GHz-frequentieband, die 11 kanalen heeft. Maar alleen 1, 6 en 11 kanalen kunnen tegelijkertijd werken zonder elkaar te storen. Standaard zijn veel routers geconfigureerd voor kanaal 6. Meestal worden onderbrekingen in de communicatie veroorzaakt door interferentie van andere routers in de buurt.

De kwaliteit van de wifi-ontvangst verbeteren
De kwaliteit van de wifi-ontvangst verbeteren

instructies:

Stap 1

Het veranderen van het routerkanaal (meestal naar de 1e of 11e) helpt interferentie te voorkomen. Om een zinvolle keuze te maken, controleert u de kanalen waarop netwerken in de buurt actief zijn. Probeer de gratis programma's InSSIDer en Vistumbler of het webhulpprogramma Meraki WiFi Stumbler (tools.meraki.com/stumbler). Als alternatief zijn gratis mobiele apps Wifi Analyzer (Android) en Wi-Fi Finder (iOS) beschikbaar.

Stap 2

Ga naar het Configuratiescherm van de router door een nieuw webbrowservenster te openen en het IP-adres van het apparaat in te voeren (meestal 192.168.1.1 of 192.168.0.1). Als u het IP-adres niet weet, gaat u naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad, klikt u met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram en selecteert u Netwerkcentrum in het contextmenu. Specificeer het gewenste draadloze netwerk, klik op de knop "Details" en kijk naar het adres van de "Default Gateway".

Stap 3

Maak verbinding met het Configuratiescherm van de router door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als u het wachtwoord niet weet, is het mogelijk niet gewijzigd. Probeer het standaardwachtwoord in te voeren, dat u kunt vinden op RouterPassword.com, of neem contact op met uw ISP (als deze u de router heeft geleverd).

Stap 4

Ga naar het gedeelte draadloze instellingen en wijzig het kanaal. Veel routers ondersteunen automatische kanaalselectie. Als je zo'n apparaat hebt, kun je deze functie uitschakelen en het kanaal handmatig instellen. Na het opslaan en toepassen van de instellingen start de router opnieuw op. Maak er opnieuw verbinding mee en kijk of de netwerkstoringen aanhouden. Als dat zo is, kan het zinvol zijn om een ander kanaal te gebruiken.

Aanbevolen: