Waarom Het Spel Crasht

Inhoudsopgave:

Waarom Het Spel Crasht
Waarom Het Spel Crasht

Video: Waarom Het Spel Crasht

Video: Waarom Het Spel Crasht
Video: How to fix minecraft crash exit code 0 NEWEST VERSION 2024, Mei
Anonim

Heeft u te maken gehad met "crashes" van computerspellen? Dit is een nogal onaangenaam fenomeen. Om het met succes te bestrijden, moet u begrijpen wat de wortels van het probleem kunnen zijn.

Constante crashes van een computerspel zijn een nogal onaangenaam fenomeen
Constante crashes van een computerspel zijn een nogal onaangenaam fenomeen

Vertrek bij het opstarten

Er zijn twee soorten game-crashes - tijdens het laden en tijdens het spelen. Het eerste type probleem manifesteert zich meestal wanneer u een game probeert te starten. Soms wordt het hoofdmenu geladen, maar na het indrukken van de "Play"-knop, "crasht" het naar het bureaublad.

De kans is groot dat uw computer niet aan de vereiste systeemvereisten voldoet. Meestal ligt het probleem in de videokaart. Moderne games worden voortdurend verbeterd en als je videokaart een paar jaar geleden is gekocht, kan deze achterblijven bij de voortgang.

Een game kan bijvoorbeeld DirectX 11-bibliotheken gebruiken en uw grafische kaart ondersteunt alleen versie 10. In een dergelijke situatie helpt alleen het vervangen van de videokaart door een nieuwe.

Een andere mogelijke reden is dat het besturingssysteem niet voldoet aan de eisen van het spel. Je hebt bijvoorbeeld een 32-bits versie van Windows 7 en de game kan alleen werken op een 64-bits systeem. Het probleem kan worden opgelost door de juiste OS-versie te installeren.

Sommige games stellen hoge eisen aan stuurprogramma's voor videokaarten en weigeren te werken als ze verouderd zijn. In dit geval kan het bijwerken van uw stuurprogramma's naar de nieuwste stabiele versie u helpen. Je kunt het meestal vinden op de website van de fabrikant van de videokaart.

Het is de moeite waard om de relevantie te controleren van de software die nodig is om de spellen goed te laten werken. Dit zijn DirectX en Microsoft. NET Framework. De meeste games bieden aan om ze te installeren tijdens de installatie van de game zelf. Probeer het spel opnieuw te installeren en kies ervoor om extra software in de bootloader te installeren.

Vertrek uit het spel

Waarom kan het spel crashen tijdens het spelen? Moderne games vragen veel van computerbronnen. Vaak belasten ze de videokaart en processor maximaal, wat leidt tot sterke warmteontwikkeling en oververhitting kan veroorzaken. Soms leidt dit tot de "crash" van het spel.

Om dit probleem op te lossen, is het de moeite waard om het koelsysteem te controleren. Het kan verstopt raken met stof, wat de efficiëntie van de warmteafvoer vermindert. De situatie kan worden gecorrigeerd door te reinigen. Als de koeler zijn taak niet aankan, zelfs na het schoonmaken, kan deze worden vervangen door een efficiëntere.

Een andere reden voor crashes kan het "overklokken" van de processor of het geheugen zijn. Sommige gamers nemen deze stap in de hoop de prestaties van hun pc te verbeteren. Maar bij hogere frequenties kan de apparatuur instabiel zijn. Probeer de componenten terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Sommige games hebben mogelijk geen RAM meer. Als het geheugen vol is, kan het spel crashen. Het probleem wordt opgelost door extra modules te installeren.

Naast RAM gebruiken games een wisselbestand om met bronnen te werken. Het bevindt zich op uw harde schijf. Als er geen vrije ruimte meer is op je harde schijf, kan het spel nergens tijdelijke bestanden schrijven en crasht het gewoon. Zorg er daarom altijd voor dat de harde schijf niet door 10% van het volume wordt ingenomen.

Het komt vaak voor dat een game crasht door toedoen van de ontwikkelaars. Mogelijk komt er een onstabiele versie van het spel op de markt. In een dergelijke situatie zal alleen een patch die door de makers zelf is uitgebracht, helpen. De release van een dergelijke fix wordt meestal gemeld door de officiële website van de game-uitgever.

Aanbevolen: