Een USB-stick Flashen

Inhoudsopgave:

Een USB-stick Flashen
Een USB-stick Flashen

Video: Een USB-stick Flashen

Video: Een USB-stick Flashen
Video: hoe werkt een USB stick 2024, April
Anonim

Firmware voor USB-flashstations wordt gebruikt in gevallen waarin het medium u niet toestaat gegevens te verwijderen, te kopiëren of helemaal niet door de computer wordt gedetecteerd en niet de juiste hoeveelheid geheugen biedt. Dergelijke storingen zijn het bewijs van een storing in de flashdrive-chip. Om dit te doen, moet u een speciaal programma gebruiken.

Een USB-stick flashen
Een USB-stick flashen

Het is nodig

  • - USB-apparaat;
  • - CheckUDisk, UsbIDCheck, USBDeview of ChipGenius programma's.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om erachter te komen wat het model van de microschakeling van uw provider is. Nadat je de schaal van de flashdrive hebt gedemonteerd, kun je deze identificatie op de microschakeling zelf vinden, maar weinig mensen zullen met zo'n complexe kwestie omgaan. Met behulp van de VID- en PID-codes die zijn vastgelegd in het microschakelingsprogramma, kunt u het gewenste model achterhalen. Elk van de programma's: CheckUDisk, UsbIDCheck, USBDeview of ChipGenius zal de codes uit het geheugen "halen".

Stap 2

Download een van de bovenstaande programma's en voer de VID- en PID-codes erin in. Je vindt het op de speciale website softodrom.ru. Gebruik de basis https://flashboot.ru/index.php?name=iflash, die je codes matcht met mediamodellen en je de informatie geeft die je nodig hebt

Stap 3

Nu moet je een programma vinden om je controller te flashen. Hiervoor is er een speciale database op https://flashboot.ru/index.php?name=Files&op=cat&id=2. Zoek het programma dat door de database wordt aangegeven en sla het op in het geheugen van de computer. Als het hulpprogramma moet worden geïnstalleerd, doe dat dan. Lees de gebruiksaanwijzing - deze vindt u in de programmahelp

Stap 4

Voer de nodige acties uit op het USB-station. Controleer het resultaat van uw werk door het tabblad Schijfbeheer te openen (klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer - Beheer). Formatteer de media. Het falen van de firmware van de flashdrive kan om verschillende redenen optreden. Dit is een vrij algemeen probleem en onervaren gebruikers zullen de media gewoon weggooien in plaats van te proberen het te repareren.

Stap 5

In de regel kunnen veel beschadigde USB-drives zelfs in de moeilijkste situaties worden gerepareerd, dus probeer een dergelijk apparaat volledig op fouten te controleren, controleer met verschillende programma's, lees instructies op gespecialiseerde forums.

Aanbevolen: