Een Epson-printer Resetten

Inhoudsopgave:

Een Epson-printer Resetten
Een Epson-printer Resetten

Video: Een Epson-printer Resetten

Video: Een Epson-printer Resetten
Video: Reset ink Level Epson L series | No Need Code or Software 2024, Mei
Anonim

De meest voorkomende behoefte aan nulstelling in printers is de zogenaamde luierreset. Dit is een speciale opvangbak waar afvalinkt wordt afgevoerd bij het reinigen van de nozzles van inkjetprinters. Het resetten van de Epson-printer is helemaal niet moeilijk, je moet een speciaal programma gebruiken.

Een Epson-printer resetten
Een Epson-printer resetten

instructies:

Stap 1

Af en toe loopt de pallet over en stopt de printer met werken en vraagt het paneel u contact op te nemen met het servicecentrum voor onderhoud en/of vervanging van sommige onderdelen. Voor Epson-inkjetprinters is er een speciaal programma waarmee u deze bewerking kunt uitvoeren, evenals een aantal handige functies die gratis via internet worden verspreid.

Stap 2

Het programma heet SSC Service Utility en het zal u op een aantal manieren helpen. U moet alle chips, waarvoor extra apparaten worden gebruikt, opnieuw instellen of opnieuw flashen. U wilt de inkttellers die in de cartridges zijn ingebouwd, bevriezen ("bevriezen"). U kunt de zwart-wit- en kleurenkoppen van elke Epson-inkjetprinter ook afzonderlijk reinigen met de Force Clean-modus. Een andere mogelijkheid is om de teller van de uitgelekte inkt (dezelfde "luier") te resetten, ook als deze al vol is.

Stap 3

Het programma ondersteunt meer dan 100 verschillende Epson-modellen en werkt met Windows 95/98 / ME / 2K2 / XP. Zorg ervoor dat u het Help-menu leest voordat u het gebruikt.

Stap 4

Het vervangen van de luier en het resetten van de teller wordt meestal uitgevoerd bij servicecentra, wat een betaalde service is. De behoefte aan deze handeling ontstaat periodiek, bij het vullen van de luier, wanneer de printer niet meer werkt en onderhoud nodig heeft bij het servicecentrum. Met behulp van het opgegeven programma kunt u de printerteller zelf resetten, maar u moet dit niet constant doen zonder de luier te vervangen of er inkt uit te pompen, omdat deze na verloop van tijd overloopt, zodat deze gaat lekken.

Stap 5

Om te voorkomen dat u naar het servicecentrum gaat, moet u elke keer dat u de inktafvoerteller reset, de luier uitnemen en drogen, of ervoor zorgen dat de inkt constant wordt afgevoerd. Slimme acties kunnen u tijd besparen en u concentreren op kwaliteitsbeelden.

Aanbevolen: