Hoe Gegevens Te Redden Als De Computer Niet Start?

Hoe Gegevens Te Redden Als De Computer Niet Start?
Hoe Gegevens Te Redden Als De Computer Niet Start?

Video: Hoe Gegevens Te Redden Als De Computer Niet Start?

Video: Hoe Gegevens Te Redden Als De Computer Niet Start?
Video: [Solved] Windows Failed to Start A Recent Hardware or Software Change Might Be The Cause 2024, April
Anonim

Een vrij algemeen probleem waarmee gebruikers van een pc worden geconfronteerd, is het onvermogen om toegang te krijgen tot computergegevens op de harde schijf als gevolg van schade aan het besturingssysteem. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Bijvoorbeeld door onjuiste installatie of verwijdering van het programma.

Hoe gegevens te redden als de computer niet start?
Hoe gegevens te redden als de computer niet start?

Omgaan met dit probleem en opnieuw toegang krijgen tot de gegevens is heel eenvoudig. Je hoeft het alleen maar op internet te vinden. Onlangs verschenen en. De assemblage van een dergelijk product is meestal gebaseerd op de Linux-kernel en geeft u, na het opstarten vanaf de media, toegang tot de harde schijf en de hoofdbestanden ervan te kopiëren. Je hebt een set tools tot je beschikking waarvan de interface wordt gepresenteerd door een standaard grafische shell voor linux-systemen. Als het systeem stuurprogramma's voor de netwerkkaart vindt, kunt u internet gebruiken. Er zijn veel van dergelijke assemblages, bijvoorbeeld DrWeb Live CD of Knoppix. Ubuntu of Suse linux zullen ook werken.

Met het live-systeem kunt u niet vanaf uw harde schijf opstarten, maar vanaf een cd-rom of flashstation.

De distributie moet correct op een cd-rom of flashkaart worden gebrand. In de regel wordt de bron weergegeven in.iso-formaat. Voor het opnemen moet u een programma gebruiken dat opstartbare schijven kan maken. U kunt het UltraISO-programma gebruiken, maar de functionaliteit ervan in de gratis versie is beperkt. Het is echter voldoende voor zowel het opnemen van een schijf als het opnemen van een flashstation.

Daarna moet u in BIOS de prioriteit van de opstartapparaten selecteren en de prioriteit instellen op de flashkaart of cd-rom.

De techniek heeft ook ernstige beperkingen. Als de computer al beschadigd is, is het immers niet mogelijk om zo'n opstartbare schijf te downloaden en te maken. Daarom moet zo'n schijf altijd klaarstaan bij de eigenaar van de computer. Als je zo'n noodschijf nog niet voor jezelf hebt gemaakt, kun je proberen de harde schijf los te koppelen en aan te sluiten op een andere computer of laptop. Bovendien kan in dit geval een speciale externe box u helpen, die wordt aangesloten op USB en waarmee u de harde schijf als extern opslagapparaat kunt gebruiken.

Aanbevolen: