Niet-opgeslagen Documenten Herstellen Recover

Inhoudsopgave:

Niet-opgeslagen Documenten Herstellen Recover
Niet-opgeslagen Documenten Herstellen Recover

Video: Niet-opgeslagen Documenten Herstellen Recover

Video: Niet-opgeslagen Documenten Herstellen Recover
Video: W10-0041 Herstellen van een niet opgeslagen Microsoft Word document 2024, Mei
Anonim

Om nog een elektronisch document te maken, heb je uren werk nodig, en je kunt het binnen enkele seconden kwijtraken. Een stroomstoot, softwareprobleem, hardwarestoring, overhaaste beweging - en je moet helemaal opnieuw beginnen. Probeer een paar eenvoudige stappen te nemen en u kunt in ieder geval het grootste deel van het document terugkrijgen.

Niet-opgeslagen documenten herstellen recover
Niet-opgeslagen documenten herstellen recover

Het is nodig

  • Microsoft Word
  • Woordblok

instructies:

Stap 1

Je hebt gewerkt in Microsoft Word. Start uw computer opnieuw op en open Microsoft Word. Het programma zou u een verzoek moeten sturen over alle niet-opgeslagen gegevens in zijn formaat. Open deze bestanden en vind de meest complete versie van het document waaraan u voor de crash werkte. Het wordt tussen haakjes gemarkeerd als "Hersteld". Sla de gegevens op in een ander document zodra u vindt wat u zoekt.

Stap 2

Als het verzoek niet verschijnt, klikt u op het tabblad "Extra" in het MS Word-venster en vervolgens op "Opties". Het tabblad Opslaan moet een optie Bestandslocatie hebben die het pad naar de locatie van niet-opgeslagen bestanden moet bevatten die onverwacht zijn gesloten vanwege een hardware- of softwarefout. In Word 2007 zoekt u dit pad via de Microsoft Office-knop en Word-opties. Het pad is gemarkeerd in het tabblad "Opslaan".

Stap 3

Als u het vakje "Elke n minuten automatisch opslaan" niet hebt aangevinkt, corrigeer dan eerst deze omissie en probeer vervolgens het bestand met geweld te herstellen. Roep het paneel op om bestanden te openen, selecteer uw verloren document en klik op de pijl in de rechterbenedenhoek van de knop "Openen" en selecteer "Openen en herstellen".

Stap 4

Als dit ook niet helpt, moet u proberen het bestand handmatig te vinden en te herstellen. Ga hiervoor terug naar het bureaublad, klik op de knop Start en zoek het item Zoeken. Selecteer in de zoekopdracht de optie "Een deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam" en voer *. ASD in. Stel het zoekgebied in op "Deze computer" en klik op "Zoeken". Als de computer uw bestand vindt, zal de naam "naam van het verloren document.asd" terugkeren naar Word. Voer de opening van documenten in en selecteer in de lijst "Bestanden van het type" de waarde "Alle bestanden (*. *)". Zoek uw bestand met de extensie. asd en open het. Start uw computer opnieuw op, start Word en als uw document aan de linkerkant van het scherm wordt weergegeven, sla het dan onmiddellijk op.

Stap 5

Misschien helpt het ook niet. Probeer dan tussen de tijdelijke bestanden een bestand te vinden met de extensie tmp. Om dit te doen, moet u opnieuw naar de computer zoeken, maar in de bestandsparameters instellen *. TMP en chevrons naast het item "Wanneer zijn de laatste wijzigingen aangebracht?" datums aangeven. Als u het document vindt, gaat u terug naar Word. Roep het paneel op voor het openen van bestanden, selecteer uw verloren document en klik op de pijl in de rechterbenedenhoek van de knop "Openen" en selecteer opnieuw "Openen en herstellen".

Stap 6

Zelfs als in dit geval het document niet werd gevonden, is er nog hoop - de computer slaat enkele tijdelijke bestanden op, beginnend met een tilde (~). Wijzig in "Zoeken" "Een deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam" van *. TMP in ~ *. *. En als u dezelfde datums in de wijzigingsopties laat, start u een nieuwe zoekopdracht. Met het gevonden document doet u hetzelfde als in het vorige geval.

Stap 7

U hebt in een ander programma voor het maken van documenten gewerkt.

Open Word Pad vanuit het menu Accessoires in het menu Start. Klik op "Bestand" en vervolgens op de knop "Openen". Voer de naam van het verloren bestand in. Wanneer het programma u vraagt om het bestand te converteren, kiest u nee. Selecteer in het menu de opdracht "Opslaan" om het herstelde bestand op te slaan met WordPad en klik op "OK".

Aanbevolen: