Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Computer Naar Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Computer Naar Laptop
Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Computer Naar Laptop

Video: Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Computer Naar Laptop

Video: Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Computer Naar Laptop
Video: How to Transfer From PC to PC - Wireless - Photos/Video/Music/Files 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om bestanden van uw desktopcomputer naar uw laptop over te zetten. Het gemakkelijkst is om USB-drives te gebruiken. Helaas biedt het geen voldoende gegevensoverdrachtsnelheid en vereist het constante tussenkomst van de gebruiker.

Hoe bestanden over te zetten van computer naar laptop
Hoe bestanden over te zetten van computer naar laptop

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Verbind uw computer en laptop met één netwerk. Hiervoor kun je het beste een netwerkkabel gebruiken. Dit scheelt aanzienlijk in je kosten in vergelijking met het kopen van een wifi-adapter. Een ander pluspunt van de kabelverbinding is de hoge gegevensoverdrachtsnelheid (tot 100 Mbps). Koop een twisted pair-kabel van de juiste lengte. Sluit de connectoren aan op de netwerkadapters van uw computer en laptop.

Stap 2

Schakel beide apparaten in en wacht tot ze zijn opgestart. Open het Netwerkcentrum op uw computer. Selecteer het menu Adapterinstellingen wijzigen. Ga naar de eigenschappen van de netwerkkaart die op de laptop is aangesloten. Open de TCP / IPv4-internetprotocolinstellingen. Stel deze netwerkkaart in op een statisch IP-adres.

Stap 3

Voer dezelfde configuratie uit voor de netwerkadapter van de mobiele computer, waarbij u het laatste segment van het IP-adres wijzigt. Configureer nu de instellingen voor delen op uw laptop. Dit is nodig zodat de computer toegang heeft tot bepaalde mappen op de laptop.

Stap 4

Open het Netwerkcentrum, selecteer 'Instellingen voor delen wijzigen'. Selecteer het profiel dat u momenteel gebruikt, zoals Thuis of Werk. Vouw het menu uit en activeer het item "Netwerkdetectie inschakelen". Selecteer nu in het subitem "Toegang tot gedeelde mappen" de optie "Inschakelen". Klik op de knop "Wijzigingen opslaan".

Stap 5

Open het lokale station waar u bestanden van uw computer gaat kopiëren. Maak een nieuwe map en deel deze. Selecteer Lezen en schrijven. Ga naar uw computer en druk op de toetsen Win en R. Typ / 100.100.100.2 in het veld dat wordt geopend. In dit geval vertegenwoordigen de cijfers het IP-adres van de laptop. Open een openbare map en kopieer daar de gewenste informatie.

Aanbevolen: