BIOS Openen Op Toshiba

Inhoudsopgave:

BIOS Openen Op Toshiba
BIOS Openen Op Toshiba

Video: BIOS Openen Op Toshiba

Video: BIOS Openen Op Toshiba
Video: TOSHIBA Satellite bios and boot menu 2024, April
Anonim

BIOS is software die de configuratie van het "hardware"-gedeelte van de computer ondersteunt, dat op het moederbord is geïnstalleerd. Dit programma is verantwoordelijk voor de basisprincipes van de computer, die u naar eigen inzicht kunt aanpassen. Er zijn verschillende opdrachten om het BIOS te openen, afhankelijk van het moederbordmodel.

BIOS openen op Toshiba
BIOS openen op Toshiba

Het is nodig

instructies voor het moederbord

instructies:

Stap 1

Start uw Toshiba-laptop opnieuw op en wanneer het eerste zwarte scherm met witte tekens verschijnt, drukt u meerdere keren achter elkaar op de Delete-toets. Voor sommige modellen zijn ook andere commando's kenmerkend, bijvoorbeeld F2 of F10, hier kan alles afhangen van het model van het moederbord. De meeste oude laptops ondersteunden het invoeren van BIOS met dezelfde commando's, maar de laatste tijd variëren deze commando's te veel, zelfs binnen dezelfde lijn van computers.

Stap 2

Gebruik ook F1, Esc, F11 enzovoort. In zeldzame gevallen kan het BIOS ook worden gestart door niet één, maar twee toetsen in te drukken. Probeer in dit geval de bovengenoemde toetsen te gebruiken in combinatie met Fn, Ctrl, alt="Image" enzovoort.

Stap 3

Let bij het opstarten van de computer op het opschrift Druk op … om setup te openen, in plaats van punten moet de bijbehorende sleutel worden aangegeven om de configuratie van het BIOS-programma in te voeren. Als je geen tijd hebt om de inscriptie te bekijken, gebruik dan de PauseBreak-toets in de rechterbovenhoek. Sommige moederbordmodellen ondersteunen de actie om de download te stoppen wanneer erop wordt gedrukt, waarna u alleen het gewenste commando hoeft aan te vinken.

Stap 4

Lees aandachtig het overzicht van je moederbord, vooral met betrekking tot de functionaliteit van de toetsen bij het opstarten. Het is mogelijk dat u daar de informatie vindt waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 5

U kunt het model van het moederbord achterhalen door de laptop om te draaien en de informatie op de servicestickers te bekijken, evenals in Apparaatbeheer, dat wordt gestart vanaf het tabblad "Hardware" in de computereigenschappen. Als alternatief kunt u eenvoudig de configuratie op de doos lezen. Vergeet niet om ook de instructies voor de moederborden te downloaden - hiermee kunt u niet alleen het BIOS openen, maar het zal u ook helpen bij het werken met uw Toshiba-computer in de toekomst.

Aanbevolen: